Curtea de Apel Alba s-a opus comasării dosarelor de corupţie ale edililor din Hunedoara

hunedoara
hunedoara

Primarul municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada şi viceprimarul Dan Nicolae Robert au cerut conexarea celor două dosare în care sunt acuzaţi de corupţie. Cererea lor a fost respinsă de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia.

Autor: Adrian Stroescu

Conform publicaţiei Mesagerul Hunedorean, este vorba despre dosarele aflate pe rolul instanţei de la Alba din lunile februarie şi iunie 2011, unde, alături de alţi funcţionari publici, primarul şi viceprimarul au fost trimişi în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de efectuare ilegală a mai multor achiziţii publice.

Potrivit DNA, Ovidiu Hada a aprobat efectuarea mai multor achiziţii publice de la firmele controlate de către Ioan Ţiplea, inspector de specialitate la Compartimentul Achiziţii Publice al Primăriei, cu încălcarea regimului conflictelor de interese. Prejudiciul reclamat de procurori în acest dosar este de 700.000 de lei. În luna iunie, Ovidiu Hada şi Dan Robert Dan, împreună cu Ioan Ţiplea (cel care i-a denunţat pe edili la DNA), au mai fost trimişi în instanţă pentru infracţiuni similare. În acest dosar, reprezentanţii Primăriei sunt acuzaţi că au încheiat ilegal contracte de consultanţă în valoare de 40.000 de euro cu o firmă condusă de Ioan Ţiplea, care nu avea personal specializat. Următorul termen de judecată va avea loc marţi, 25 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel