Mihai Timu, meteorolog ANM: Vreme schimbătoare în weekendul 13-14 mai 2023

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Mihai Timu, meteorolog ANM, a spus cum va fi vremea în zilele ce urmează.

„O vreme schimbătoare ca aspect, însă, ploile nu vor fi așa de multe și nici însemnate cantitativ. Vor apărea reprize de ploaie, care vor fi de scurtă durată - mâine și poimâine prin vestul țării, parțial în centru, pe la munte și doar izolat câțiva stropi de ploaie și în restul teritoriului.

Vine un aer dinspre sudul continentului. Mâine chiar dacă cresc temperaturile maxime între 15 și 22 de grade, încă rămân sub norme. Abia duminică putem spune că ne apropiem un pic de normalul perioadei prin nord-est, est, sud-est, pentru că acolo vom trece la amiază și de 20 de grade, în schimb, în partea de sud-vest a teritoriului, acolo unde nebulozitatea va fi mai accentuată și temporar va ploua va fi în continuare o vreme rece. Maxime doar între 14 și 18 grade, comparativ cu restul teritoriului”, a spus Mihai Timu, meteorolog ANM la Antena 3 CNN.

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

„O vreme în jurul normelor. Vor fi și zile în care vom depăși pragul unei zile de vară, 25 de grade de exemplu. Marți așteptăm acest lucru.

În multe zone din țară vom depăși la amiază 25 de grade. După ziua de luni, de marți, până spre finalul săptămânii viitoare trebuie să ne așteptăm la perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, adică vor reveni în peisaj acele averse, posibil și torențiale, cu descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii sau chiar și căderi de grindină”, a mai precizat Mihai Timu, meteorolog ANM la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel