Vremea de Crăciun și de Revelion. Elena Mateescu (ANM): Se confirmă!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Elena Mateescu (ANM) a spus cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion, anul acesta. 

"Treceri bruşte de la vreme  călduroasă, la vreme rece"

"Se confirmă ceea ce, începând de foarte mulţi ani, încoace observăm în evoluţia condițiilor meteorologie. Treceri bruşte de la vreme foarte călduroasă, la vreme mai rece şi amplitudini termice semnificative de la o zi la alta. În mai mult de 24 de ore, observăm diferenţe mai mari de 10-15 grade Celsius.

Acest lucru se va întâmpla şi pe parcursul acestei săptămâni, mai ales începând de marţi, când vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, care se va resimţi în toată ţara, cu valori minime, pe parcursul nopţilor şi dimineților, foarte scăzute, care caracterizează o vreme rece pentru această perioadă, pentru că minimele vor coborî, în dimineţile zilelor de miercuri şi joi, până la -15, posibil -18 grade în zonele depresionare. Temperaturile vor fi negative în toată ţara, inclusiv în Capitală este posibil să consemnăm -9, -10 grade Celsius.

Este posibil ca zilele de miercuri şi joi să reprezinte cele mai reci nopţi şi dimineţi şi char şi zile, pentru că şi maximele diurne vor fi negative în aproape toată ţara - cel mult - 6, până la - 1 grad, în zona litoralului, după care, începând din 23, de la mijlocul săptămânii, să observăm o vreme în încălzire.

Vremea de Crăciun și de Revelion

Valorile termice, atât cele diurne cât şi cele nocturne, vor depăşi mediile climatologice specifice datei din calendar şi vorbim de valori, pentru zilele de joi, vineri şi sâmbătă, care în partea de vest şi sud-est a ţării, la nivelul maximelor, să înregistreze 13 - 14 grade Celsius. Inclusiv în Capitală, vorbim de valori, pentru ziua de Crăciun, de 9 - 10 grade Celsius. 

Aşa cum arată datele pentru săptămâna 27 decembrie - 3 ianuarie 2022, temperaturi apropiate de norme, cu o tendinţă spre excedent a cantităților de precipitații, mai ales în sud", a spus Elena Mateescu, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel