Cum tratezi infecțiile respiratorii cu plante. Remedii naturale

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă te confrunți cu o infecție respiratorie, trebuie să știi că poți găsi un aliat de nădejde în plante. Iată câteva remedii naturale.

Busuiocul

- este folosit încă din Antichitate pentru proprietățile sale vindecătoare. Poate fi consumat sub formă de ceai fierbinte cu miere sau în inhalații sub formă de decoct, pentru tratarea infecțiilor respiratorii, în special în faza de debut. Consumă 4-5 căni cu infuzii în primele 3 zile, potrivit avantaje.ro.

Zeama proaspătă de ceapă

- are de asemenea proprietăți antiseptice și poate ajuta la tratarea acestor infecții. O poți combina cu suc natural de morcov ( proaspăt) sau de fructe de pădure astfel: la fiecare 100 ml de suc se adaugă 20 ml zeamă de ceapă.

Turmericul

 - pentru tratarea unei infecții respiratorii, poți bea o cană cu lapte cu o linguriță de turmeric măcinat, în fiecare zi.

Eucaliptul

- este o alegere bună. Infuzează câteva frunze în apă clotită, apoi ține capul deasupra vasului, cu un prosop peste, ca să nu iasă aburii. Fă inhalații timp de 5-10 minute. Dacă apare senzația de amețeală, oprește, stai un pic la aer, apoi reia procesul.

Echinacea

- o poți folosi sub formă de extract, de tinctură sau comprimate, admiinistrate de trei ori pe zi. Planta apără organismul de infecții, îmbunătățește sistemul imunitar, iar ca să le trateze poți bea un ceai de echinacea, amestecat cu coajă de ulm ori rădăcină de lemn-dulce.

Ceaiul de ghimbir

 - prepară-l dintr-o linguriță de ghimbir proaspăt măcinat, fiert în apă timp de 10 minute. Poți îndulci ceaiul cu miere. Se bea de trei-patru ori pe zi.

Amestec pentru frecții pe piept

- oțet de mere aromatizat cu flori de lavandă (40 g), frunze de mentă (20g), frunze de salvie (20g), cimbrișor (10 g), fructe de ienupăr (10 g). Într-un litru de oțet adaugă cantitățile de plante și lasă la macerat o săptămână, apoi fă frecții pe piept seara, înainte de culcare.

Vezi și: Cum îți desfunzi nasul fără medicamente. Remedii naturale excelente

Cele mai bune ceaiuri pentru imunitate

Ceaiuri pentru răceală și gripă

Există peste 200 de tulpini de virusuri gripale de tip A, B și C care se transmit prin aer sau prin contact direct, scrie spitalulbuzau.ro. Primele simptome ale unei răceli sunt tusea seacă, dureri sau usturime în gât, înroșirea mucoasei faringiene. Antibioticele sunt indicate doar în suprainfecțiile bacteriene care pot degenera dintr-o răceală banală. Persoanele bine alimentate, sănătoase în general, se pot trata cu remedii naturiste, care au efecte mai blânde, comparativ cu medicamentele sintetice.

Ceaiurile, siropurile și vitaminele sunt cele mai utilizate în acest sens. Se folosesc plante cu efecte neurosedative și antiinflamatoare - pentru calmarea durerilor -, emoliente, expectorante, sudorifice și antitusive. În primele zile de la instalarea răcelii sau gripei, se recomandă o dietă ușoară, bogată în lichide (ceaiuri, supe calde, sucuri de legume și fructe).

Ceaiuri recomandate pentru răceală

Ceai din flori de tei și soc - câte 2 lingurițe la 1 cană de apă clocotită. Se administrează 2-3 căni/zi;

Ceai de busuioc cu miere - se beau 4-5 căni în faza de debut, câte 1 cană din oră în oră. Se adaugă mentă dacă apare febră. Se pot face și inhalații cu busuioc;

Ceai din soc, tei, mentă, flori de nalbă mare și măceșe.

Ceai de tei, salvie și eucalipt;

Ceai de soc, mușețel, tei, cimbrișor și scorțișoară, cu miere;

Ceai de soc, tei, păpădie, scoarță de salcie, conuri de hamei;

Ceai de mușețel, lumânărică, porumbar, scoarță de salcie, tei și soc – ajută în infecții gripale.

În ceaiurile recomandate mai sus, se poate adăuga și câte 1 linguriță de scorțișoară și cuișoare, măcinate sub formă de pulbere pentru a mări efectul antivirotic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel