Cum îți desfunzi nasul fără medicamente. Remedii naturale excelente

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să-ți desfunzi nasul fără medicamente, ai la îndemână câteva remedii naturale. Iată despre ce este vorba.

Ceai de gălbenele

Gălbenelele sunt bogate în vitamina A, uleiuri esenţiale care stimulează sistemul imunitar, potrivit clickpentrufemei.ro. Atunci când eşti răcit, grăbesc vindecarea, având un efect benefic asupra căilor respiratorii. Bea 2-3 căni de ceai de gălbenele. Ceaiul se prepară din 2 linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă clocotită. 

Băi de aburi cu muşeţel

Pune la fiert o oală cu apă, iar în momentul în care începe să clocotească adaugă în ea 4-5 pliculeţe de ceai de museţel. Laşi la infuzat 5 minute, apoi te apleci deasupra vasului, cu capul acoperit de prosop, pentru a inhala aburii. Lasă lichidul să se răcească un pic înainte de a face inhalaţii.

Vezi și: Ceaiurile care îți curăță plămânii. Remedii naturale cu plante antivirale

Inhalaţii cu eucalipt

O altă metodă care te ajută sunt băile de aburi cu eucalipt. Adaugă 4-5 picături de ulei de eucalipt într-un litru de apă fierbinte, alături de o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Poţi să faci o inhalaţie în fiecare seară, câteva minute, timp de o săptămână.

Ceapă zdrobită

Zdrobeşte o ceapă necurăţată, de mărime potrivită. Apropie-te de ea câteva minute şi trage puternic pe nas mirosul pe care îl emană. Mai mult, poţi să laşi lângă patul în care dormi, pe o farfurie,o ceapă zdrobită. Proprietăţile ei antiseptice sunt de necontestat.

Vezi și: Ceaiul care-ți curăță stomacul, intestinele și rinichii. Este ieftin și la îndemâna oricui

Ulei esenţial de mentă

Uleiul esenţial de mentă ajută la eliberarea căilor nazale de secreţiile abundente. Are proprietăţi decongestionante, antiinfecţioase şi antiinflamatorii. Pune 5-6 picături de ulei esenţial de mentă într-un bol cu apă clocotită. Asta te va ajuta să respiri mai bine. Poţi folosi uleiul de mentă ca atare, aplicând 1-2 picături pe părţile laterale ale nasului.

Infuzie de cimbru

Ceaiul de cimbru are efect expectorant şi oferă ajutor în bolile respiratorii. Conţine timol, o substanţă folosită pentru producerea apei de gură ce tratează infecţiile gingiilor şi inflamaţiile tractului respirator. Nu consuma mai mult de două căni de ceai pe zi. Foloseşte o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute,bea 3 căni pe zi.

Atenţie! Ceaiul de cimbru nu este indicat în timpul sarcinii.

Vezi și: Ceaiurile care îți curăță sângele de toxine. Sunt ieftine și le găsești în orice plafar!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel