Cum să faci răcitură de porc. Cea mai bună reţetă

Ana Vasilescu / 09 dec 2019 / 16:41 Salveaza PDF Comentarii

Răcitura de porc este nelipsită de pe masa de Crăciun. Vă prezentăm o reţetă simplă, pe care orice gospodină o poate face.

Ingrediente

 

Carne cu şorici de pe picioarele porcului

Usturoi

Piper boabe

Foi de dafin

Mod de preparare

 

Se alege carnea cu șorici de pe picioarele porcului, se spală bine şi se pune la fiert. Atenţie la cantitatea de apă. Aceasta trebuie să fie suficientă încă de la început, deoarece în timpul fierberii nu mai avem voie sa completam cu altă cantitate de apa. Se spumuieşte, apoi se pun contimente: piper boabe, dafin. Se fierb până când cade carnea după oase.

Se lasă să se răcească, se aleg oasele şi se strecoară.  Zeama se mai lasă să se răcească, apoi adăugăm în ea usturoi pisat după care se vântură. Se pune carnea în diferite boluri, apoi se pune zeama peste ea. Se dă la rece pentru a se închega. 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27