Urmărește emisiunea live


Investiție de milioane de euro la Buzău pentru reciclarea echipamentelor de iluminat uzate

becuri-arse
becuri-arse

Compania GreenWEEE International, controlată de  Romcarbon şi de un grup de investitori taiwanezi, au deschis la Buzău printr-o investiţie de un milion de euro, singura fabrică de reciclare a deşeurilor de echipamente de iluminat uzate din România, cu o capacitate de 3.600 tone pe an.

Autor: Alexandru Gherghe

Investiţia de un milion de euro se alătură altor investiţii realizate de GreenWEEE în domeniul reciclării  deşeurilor din România, care  închide astfel cercul celor 10 tipuri de deşeuri din echipamente electrice si electronice (DEEE) menţionate în legislaţie care pot fi reciclate. Investiţia totală realizată de GreenWEEE la Buzău se ridică la 40 milioane euro, informează ecomagazin.ro.

Ca urmare, în afară de Greenlamp Reciclare au fost dezvoltate la Buzău  alte trei unităţi în domeniul reciclarii, Greenweee International – reciclator integrat de DEEE-uri, Greentech – unitate de reciclare de PET-uri şi a recipienţilor din plastic şi Greenfiber cu activitate în producţia de fibre sintetice poliesterice din fulgi de PET.

În urmă cu doi ani, pentru GreenWEEE International, investitorii taiwanezi au alocat 10 milioane de euro, dezvoltând cea mai mare fabrică de reciclare a deşeurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) atât din România cât şi din regiune. Fabrica are o capacitate de procesare de peste 50.000 de tone de DEEE-uri anual, iar reprezentanţii conducerii speră să amortizeze totul în doar cinci ani.

În condiţiile în care gradul de colectare din România a DEEE-urilor este unul redus (în ultimii 3 ani doar 65 de mii de tone au fost reciclate, deşi România are obligaţia de colecta si recicla 4 kg/ locuitor, adică 84. de mii de tone pe an), investitorii se vor orienta şi pe pieţele din regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel