Cum ne pregătim pielea înainte de a merge la plajă. Medic dermatolog: Pregătirea internă corectă

Medicul dermatolog Viviana Iordache a explicat cum trebuie să ne pregătim înainte de a ne expune pielea la soare, când mergem la plajă.

"Pregătirea internă se face cu două-trei săptămâni, înainte de momentul în care dorim să ne expunem la ultraviolete. Ea se face cel mai corect cu morcovi, fie sub formă de suc de morcovi, fie sub formă de betacaroten care se găseşte în farmacii, cu o încărcare la cel puţin două săptămâni. În al doilea rând, cu vitamina C, care se găseşte în citrice şi în frunzele verzi. Betacarotenul rămâne în organism şase săptămâni după încărcare, pe când vitamina C se elimină zilnic. Cura cu vitamina C trebuie să fie zilnică. Nu în ultimul rând, cu acid ortosilicic care să creeze o piele un pic mai densă sare să reziste mai mult la iradierea cu ultraviolete.

Din punct de vedere extern, cea mai bună fotoprotecţie este cea mecanică: şapca, pălăria cu bor. Abia pe locul trei este fotoprotecţia chimică, respectiv produse pe care scrie că sunt fotoprotectoare. În ceea ce priveşte produsele care sunt dedicate feţei, ele sunt pe două categorii. Este categoria produsului cosmetic pe care îl găsim în orice supermarket şi în magazinele cosmetice şi este catgoria produsului dermato-cosmetic pe care îl găsim în farmacii, a explicat dermatologul Viviana Iordache, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel