Cum încearcă Brazilia să tempereze deprecierea monedei naţionale

Banca centrală a Braziliei a anunţat joi seară că va injecta în piaţă cel puţin 60 miliarde de dolari până la sfârşitul acestui an, pentru a tempera deprecierea realului, care a atins recent cel mai scăzut nivel din 2008, potrivit Wall Street Journal. 

Eliza Cristina Cioacă

Intervenţia presupune injecţii de 3 miliarde de dolari pe lună prin împrumuturi şi contracte swap. Licitaţiile vor începe de vineri şi vor avea loc până la 31 decembrie.

Anunţul băncii centrale subliniază impactul politic al volatilităţii realului şi inflaţiei ridicate, în contextul alegerilor prezidenţiale de anul viitor.

Preşedintele Dilma Rouseff s-a întâlnit miercuri seară la palatul prezidenţial cu guvernatorul băncii centrale şi cu ministrul finanţelor.

Măsurile anunţate joi de banca centrală a Braziliei ilustrează o nouă perioadă dificilă pentru economiile emergente, după ce Rezerva Federală a SUA a anunţat că ar putea începe din acest an să reducă programul de relaxare cantitativă, ceea ce va conduce la restrângerea lichidităţii în dolari şi creşterea dobânzilor.

Realul s-a depreciat cu 9,1% faţă de dolar doar în ultima lună, cea mai abruptă scădere în rândul monedelor de referinţă.

Joi, realul a închis în urcare cu 0,8%, la 2,4353 reali pe dolar, informează Vlad Popescu pentru zf.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel