Cum alegi un aparat de aer condiționat. Locul corect în care trebuie montat

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă vrei să-ți achiziționezi un aer condiționat, trebuie să fii atent la o serie de aspecte. Iată ce să iei în calcul.

Numărul de camere și suprafața locuinței

Trebuie să iei în considerarea numărul de camere, dar şi modul prin care acestea comunica. Desigur, suprafaţa casei tale este esenţială, pentru ca aparatul să facă faţă. În cazul în care locuinţa are mai multe camere, este foarte important modul cum acestea comunică, deoarece holul şi uşile vor influenţa circularea aerului rece în casa ta.

Vezi și: Unde se montează centrala termică. Locul strict interzis

Unde se montează aerul condiționat

Dacă este posibil, fluxul de aer rece trebuie să fie îndreptat către sursa de căldură din casa ta, adică spre ferestre sau spre peretele cald în care bate soarele. Dacă vorbim despre un apartament de tip clasic, aerul condiţionat se va monta în sufragerie sau în dormitor, potrivit cumsa.ro.

Dacă vrei să montezi aparatul de aer condiţionat în living sau sufragerie, atunci acesta trebuie amplasat astfel încât fluxul de aer rece să nu bată spre canapeaua pe care obişnuieşti să stai. În cazul în care îl montezi în dormitor, curentul de aer nu trebuie intreptat în direcţia patului. De obicei, aparatul se montează deasupra patului.

Capacitatea aerului condiționat

Aparatul de aer conditonat se alege în funcţie de suprafaţă, iar capacitatea acestuia se măsoară în BTU/oră, unde BTU înseamnă British Thermal Units. Cu cât valoarea BTU este mai mare, cu atât sistemul este mai puternic şi va răci mai bine locuinţa ta.

Astfel, dacă suprafaţa pe care vrei să o răceşti este undeva la 20-25 metri pătraţi, capacitatea aparatului de aer condiţionat trebuie să fie de 9.000 BTU. La o suprafaţă de 25-35 metri pătraţi, capacitatea trebuie să crească la 12.000 BTU.

Pentru o locuinţă cu suprafaţa de 40-50 metri pătraţi este nevoie de un aparat de aer condiţionat cu o capactitate de 18.000 BTU, iar pentru o suprafaţă de 60-70 metri pătraţi de o capacitate de 24.000 BTU.

Vezi și: Încărcare freon auto. Cum se face și când este nevoie. Primele semne

Cum faci răcoare în casă, dacă nu ai aer condiţionat. Trucuri eficiente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel