Cum albești perdelele. Trucuri banale, dar eficiente: Ai nevoie de trei ingrediente din bucătărie

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Vecislavas Popa)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Vecislavas Popa)

Vrei să-ți albești perdelele, dar fără să afectezi materialul? Ai la îndemână câteva trucuri simple, cu ingrediente naturale.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu îţi poate fi de ajutor. Ai nevoie de 4-5 plicuri de bicarbonatul de sodiu pe care să le torni în baia de apă, fie doar la înmuiere, fie şi/sau la spălare. Este important că dacă perdelele tale sunt foarte îngălbenite să le laşi la înmuiat mai multe ore şi apoi să le speli clasic. Dacă nu ai timp să le laşi la înmuiat, atunci poţi pune până la 6 plicuri de bicarbonatul de sodiu alături de detergentul pe care îl foloseşti şi să speli perdelele la maşină, la programul pe care îl foloseşti în mod obişnuit.

Vezi și: Cum îți albești dinții cu bicarbonat de sodiu. Cea mai ieftină metodă

Oțetul de vin sau  de fermentație

Oţetul de vin sau oţetul de fermentaţie sunt la fel de eficiente în albirea perdelelor. Specialiştii recomanda prima dintre variante, dar spun că nici a doua nu este de ignorat. Poţi alege să înmoi perdelele în soluţie cu apă şi oţet, într-un raport de 2-3 linguri de oţet la un litru de apă. Perdelele trebuie să stea la înmuiat în acest amestec peste noapte înainte de a fi spălate la programul obişnuit al maşinii. Pentru un rezultat mai bun, adăugă oţet şi în maşina de spălat, scrie cumsa.ro.

Combinaţia dintre oţet şi bicarbonat de sodiu

Pune apă călduţă într-un lighean şi adăugă un pahar cu oţet alb. Ţine perdelele la înmuiat în această soluţie pentru cel puţin o oră, apoi scoate-le, clăteşte-te şi pune-le într-un amestec de apă călduţă şi bicarbonat de sodiu. Perdelele trebuie să stea la înmuiat tot o oră. La final, clăteşte-le şi apoi bagă-le la spălat la maşină, la programul cu care faci de obicei asta.

Sarea, un aliat de nădejde

Dacă vrei să o foloseşti sarea pentru a albi perdelele, înmoaie-le într-o soluţie cu apă şi sare pentru câteva ore. Amestecă 3 linguri de sare şi 10 litri de apă. La final, tot ce trebuie să mai faci este să clăteşti perdelele şi să le speli în mod normal. Pentru rezultate mai bune poţi încerca să combini sarea cu praful de copt.

Vezi și: Cum poți să albești hainele cu aspirină. Trucul este genial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel