Cum poți să albești hainele cu aspirină. Trucul este genial

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: pxhere.com

Vrei să scapi de anumite pete de pe hainele tale albe preferate sau pur și simplu să le redai strălucirea? Poți folosi aspirină. 

Cum poți să albești hainele cu aspirină

Ai nevoie de 6 pastile de aspirină şi 5 litri de apă. Zdrobeşte aspirina şi apoi dizolv-o în apă. Pune hainele în această soluţie şi lasă-le peste noapte sau pentru cel puţin 8 ore. Apoi, spală hainele fie manual, fie la maşină, la programul obişnuit. Dacă ai mai multe rufe de spălat, poţi dubla cantităţile de mai sus.

Dacă observi o pată pe un articol alb, care să fie mai veche, mai întărită, tot ce trebuie să faci pentru a scăpa de ea este să zdrobeşti patru pastile de aspirină, să amesteci pudra cu puţină apă, până ce se transformă într-o pastă şi pe aceasta o să o aplici direct pe pată. Se recomandă să laşi pasta să acţioneze câteva ore înainte de a spăla haina.

Poţi adăuga aspirina şi în maşina de spălat. Ţine cont că pentru o încărcare completă trebuie să adaugi 10 bucăţi. Zdrobeşte pastilele înainte de a le pune în maşină. Poţi dizolva pastilele în puţină apă înainte de a le adăuga pentru a te asigura că se dizolvă cum trebuie.

Trebuie să ştii ca aspirina este prietenoasă şi cu hainele tale colorate. Tot ce trebuie să faci este să adaugi 2-3 pastile în maşina de spălat şi să dai drumul la un ciclu complet de spălare. La finalul acestuia, vei observa cum hainele tale vor avea culori mai vii, mai intense.

Îţi mai spun ca aspirina poate fi utilizată atât în formatul pastilelor clasice, pe care le-am folosit cu toţii măcar o dată în viaţă, cât şi în varianta lor efervescentă, în funcţie de preferinţele tale.

Cum faci balsam de rufe natural

Oţet şi ulei esenţial

Pentru fiecare 250 ml de oţet alb, o să ai nevoie de 10-15 picături de ulei esenţial. Ingredientele se amestecă foarte bine, iar apoi soluţia se pulverizează pe haine sau lenjeria de pat, înainte de a pune rufele la uscat, scrie cumsa.ro. Pe lângă faptul că soluţia va face hainele mai pufoase, va acţiona şi că o soluţie antibacteriană.

Sare Epsom, bicarbonat de sodiu şi ulei esenţial

Pentru a prepara acest balsam de rufe ai nevoie de 60 grame sare Epsom sau sare amară şi 60 grame bicarbonat de sodiu. Pentru fiecare 120 grame este nevoie de 10-15 picături de ulei esenţial. Pune totul într-o caserolă şi amesteca foarte bine. După ce ai preparat acest balsam natural pentru rufe, adaugă 2-3 linguri direct în maşina de spălat, după ce ai pus hainele la curăţat. O să observi imediat rezultatele.

Oţet, bicarbonat de sodiu și ulei esențial

Pentru a prepara acest balsam natural de rufe ai nevoie de apă caldă, bicarbonat de sodiu, oţet şi ulei esenţial, la alegere. Într-un bol, pune 250 ml de apă caldă şi 60 grame de bicarbonat de sodiu. Amestecă totul până ce bicarbonatul se dizolvă. Următorul pas este să adaugi oţetul, amestecând continuu. O să ai nevoie de 125 ml de oţet. După aceea, adaugă şi 5-10 picături de ulei esenţial, iar balsamul tău de rufe va fi gata. Pentru un ciclu de spălare, o să ai nevoie de 60 ml de balsam, aşa că după ce ai pus rufele, adăugă şi acest balsam în maşina de spălat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel