Cum a ajuns Enota, noua vedetă de la Letea, să stea la București

O femelă enot, ieșită prematur din hibernare, a fost mutată de la Letea la București, după ce medicul de la Vier Pfoten, Ovidiu Roșu, a salvat-o de la moarte sigură, în urmă cu două săptămâni. 

„După o noapte de ninsoare urmată de ger, am găsit-o la intrarea în satul Letea, lângă un gard. Nu se mai mișca, era extrem de epuizată, avea râie și rămăsese fără jumătate din blană. A avut mare noroc că n-au atacat-o câinii”, a povestit medicul Ovidiu Roșu.

Animalul, botezat Enota, a beneficiat imediat de asistență și tratament medical, efectele fiind vizibile după numai o zi de tratament intensiv. Însă, pentru a-și reveni complet, Enota a fost transportată la București, unde are parte de tratament medical, hrană din belșug și, în continuare, de atenția medicului Ovidiu Roșu, căruia îi face plăcere să povestească despre noua lui protejată.

„În primele zile, când mă apropiam de ea se prefăcea că e moartă. E un comportament specific acestei specii. I-am făcut o cușcă în care se simte foarte confortabil. E bârlogul ei, în care se retrage când nu vrea să fie deranjată. Însă acum s-a obișnuit cu noi și are încredere. Mai puțin în cățelușa noastră, Sixty, pe care a mușcat-o de fund”, a mai dezvăluit Dr. Ovidiu Roșu.

Abia în primăvară, când vor exista suficiente resurse de hrană la Letea, Enota va ajunge în mediul ei natural. Rudă îndepărtată a ratonului, enotul este singurul canid care hibernează, însă dacă nu are suficienți nutrienți pentru a supraviețui, se trezește din hibernare și pleacă în căutarea hranei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel