Cultură record de cannabis descoperită în România

Un grup de 11 persoane de naționalitate vietnameză este responsabil de cea mai mare cultură in-door de cannabis descoperită vreodată în România. Procurorii DIICOT au ridicat în total 3.000 de plante de cannabis precum și 30 de kilograme de cannabis – substanță uscată.

Autor: Sergiu Dimitriu

Plantația a fost descoperită în urma efectuării a 9 percheziții domiciliare, 4 în București și 5 în județul Arad, la imobilele deținute de liderii grupării, învinuiții TRAN HUU DUC, NGUYEN MANH CUONG si NGUYEN HONG VIE.

Din cercetări a rezultat că membrii grupării au organizat și finanțat activitatea de cultivare ilegală de cannabis, în scopul comercializării drogurilor de risc în țări din Uniunea Europeană.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor din cadrul DCCO București, BCCO Timișoara, IPJ Timiș, IPJ ARAD și ISI ARAD, suportul tehnic și informativ fiind asigurat de către SRI Arad.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 7 al.1 din Legea 39/2003, art.2 al.1 şi art.10 din Legea 143/2000.

Procurorii DIICOT vor proceda la audierea învinuiților și vor dispune măsurile legale in cauză după finalizarea audierilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel