Cultură de canabis descoperită într-un lan de porumb din Neamţ

Canabis
Canabis

O cultură de canabis a fost descoperită într-un lan de porumb din Neamț, doi ieșeni fiind cercetați pentru trafic de droguri. Cele 60 de kilograme de plante de canabis descoperite urmau să fie preparate  şi vândute pe piaţa neagră din Italia pentru suma de 200.000 de euro.

 Poliţiştii şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Neamţ au făcut, în 14 septembrie, percheziţii la locuinţele lui Petru L., în vârstă de 42 de ani, din comuna Ion Neculce, judeţul Iaşi şi Ştefan P., de 23 de ani, din oraşul Târgu Frumos, despre care existau informaţii că deţin o cultură de canabis, se arată într-un comunicat de presă de luni al Poliţiei Române.

 Anchetatorii au găsit în locuinţa lui Petru L. ventilatoare pentru aerisire, lămpi speciale pentru iluminat şi încălzit, 520 de ghivece, pământ cu îngrăşământ şi fertilizatori, pe care acesta le folosea la creşterea plantelor cu efect halucinogen, precum şi un pistol cu aer comprimat, o arbaletă şi suma de 1.700 de euro.

 În urma investigaţiilor, anchetatorii au stabilit că, la începutul anului 2012, bărbatul a ţinut plantele de canabis în casă, iar în cursul lunii aprilie, răsadurile au fost mutate într-un lan de porumb din comuna Stăniţa, judeţul Neamţ, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi.

 Poliţiştii au găsit în lanul de porumb 425 de plante, în diferite stadii de dezvoltare, care cântăreau 58 de kilograme. Acestea urmau să fie preparate, transportate şi vândute în Italia în schimbul sumei de 200.000 de euro, a precizat sursa citată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel