Cu cât a scăzut prețul apartamentelor vechi, în 2012

Preţul de cumpărare al apartamentelor vechi din Bucureşti a scăzut în medie cu 3% în acest an, iar variaţiile pentru fiecare zonă a Capitalei sunt foarte mici, reiese dintr-un studiu realizat de portalul Imopedia.ro.

În ceea ce priveşte preferinţele bucureştenilor în funcţie de zonă, cele mai căutate cartiere din partea de nord a Capitalei au fost Băneasa, Bucureştii Noi şi Aviaţiei. Pentru partea de sud au fost preferate zonele Berceni - Popeşti Leordeni, Brâncoveanu, Olteniţei, în timp ce pentru estul Bucureştiului datele arată o preferinţă pentru Titan, Pantelimon şi Colentina. Cei care au dorit să cumpere în partea de vest a oraşului au ales, cu precădere, cartierele Militari, Drumul Taberei şi Crângaşi. Pentru apartamentele situate Central şi Ultracentral în top se află Unirii, Dorobanţi şi Universitate.

Pentru anul 2012, cei mai mulţi utilizatori imopedia.ro au ales locuinţe cu suprafaţa cuprinsă între 30-60 mp (39%), urmaţi de cei care au urmărit anunţurile pentru apartamentele de 60-80 mp (37%). Numai 21% dintre cei aflaţi în căutarea unei proprietăţi la bloc au avut în vedere cumpărarea unui apartament de peste 80 mp, iar la limita inferioară a căutarilor s-au situat garsonierele cu mai puţin de 30 mp (3%).

Bucureştenii s-au orientat, în general, spre locuinţele cu un preţ mediu de 60.000 euro (63%). 27% dintre ei au ales proprietăţi care costau între 60.000 şi 100.000 euro şi 10% au căutat apartamente şi vile cu un preţ mai mare de 100.000 euro.

În privinţa vârstei imobilului, 70% dintre utilizatorii portalului imobiliar Imopedia.ro au ales în cursul anului 2012, apartamentele situate în blocuri vechi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel