CSM: Ședință cu scandal

Plenul Consiliul Superior al Magistraturii s-a întrunit joi dimineață în ședința în care urmează a se lua în discuție şi demisiile din Consiliu și din magistratură a Monei Pivniceru. Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a anunţat că a fost întrunit cvorumul pentru a discuta subiectele de pe ordinea de zi a Plenului CSM, după ce cu o zi înainte ședința CSM a fost amânată din lipsă de cvorum.

Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, procurorul general, Codruţa Kovesi, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi cei trei membri ai Consiliului care au lipsit la şedinţa convocată miercuri, respectiv Ana Lăbuş, Florentina Gavadia şi Bogdan Gabor, sunt prezenți la ședința Plenului CSM, Georgiana Isac lipsind, deoarece se află în concediu.

După constatarea existenţei cvorumului, s-a propus suplimentarea ordinii de zi, urmând să fie luată în discuţie şi demisia din magistratură a Monei Pivniceru.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la intrarea în CSM, că este un semn de responsabilitate să vii la serviciu şi să faci ceea ce prevede legea, precizând că sunt lucruri mai importante decât numirea Monei Pivniceru ca ministru al Justiţiei, oamenii fiind neîncrezători în instituţiile statului.

"Cred că sunt lucruri mult mai importante decât numirea doamnei Pivniceru, oamenii fiind foarte nemulţumiţi şi neîncrezători în instituţiile statului. Fie că au văzut ce s-a întâmplat la CC, fie că au văzut ce s-a întâmplat la CSM, ori judecătorii, procurorii, magistraţii trebuie să recâştige încrederea oamenilor. Să fie responsabili", a declarat Victor Ponta, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unde urmează să participe în calitate de ministru interimar al Justiţiei.

La ora 9.30, jurnaliștii au fost dați afară de la ședința CSM.

Judecătorii CSM votează dacă să fie introdusă pe ordinea de zi demisia Monei Pivniceru precum și o posibilă altă amânare a deciziei CSM în cazul acesteia.

Învocând un text de lege, potrivit căruia, în caz de demisie instituția poate cere ca demisionarul să mai rămână 30 de zile în magistratură pentru a termina anumite dosare, judecătorii dezbat dacă Pivniceru mai trebuie să rămână la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), ceea ce i-a nemulțumit pe o parte dintre cei prezenți, care au acuzat procedurile încurcate invocate de CSM pentru a amâna numirea în funcția de ministru al Justiției a Monei Pivniceru.  Un judecător din teritoriu a susținut că toate aceste acțiuni sunt vizibile și condamnate de magistrații din țară.

"Doamna Pivniceru este un simbol pentru noi. Nu trebuia să se ajungă la demisie", a spus un alt magistrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel