CSM București și CSA Steaua, parteneriat pentru susținerea echipelor de baschet

Un protocol de colaborare va fi încheiat între Clubul Sportiv Municipal București și Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, conform unui proiect adoptat, miercuri, în unanimitate, de Consiliul General.

Astfel, urmează să fie puse în comun resursele deținute de către fiecare parte semnatară pentru susținerea performanței echipei de seniori, CSA Steaua București — CSMB, dar și pentru derularea unor proiecte de juniori și tineret, prin intermediul echipei CSM București, care va evolua în Liga I, ca echipă secundă echipei din Liga Națională. Ambele echipe vor purta denumirea comună CSM Steaua București.

CSA Steaua București va contribui, în principal, cu un buget anual brut de 400.000 euro alocat pentru infrastructura sportivă și baza materială aferentă. Totodată, echipele vor putea utiliza marca Steaua.

CSA Steaua București va asigura activități profesioniste de management și va coordona acțiunile ambelor echipe, va identifica și coopta jucători și antrenori, urmând a nominaliza membrii echipelor cu care CSM București va încheia contractele. Totodată, CSA Steaua va realiza activități de marketing ce vor fi orientate spre promovarea în toate mediile a acestui parteneriat.

CSM București va contribui la susținerea echipelor de baschet CSM Steaua București din Liga Națională și Liga I, precum și pentru susținerea activităților echipelor de juniori cu un buget anual brut de 900.000 de euro, prin încheierea contractelor cu jucătorii echipelor, cu staff-ul tehnic și prin susținerea echipelor de juniori.

[citste si]

Protocolul se încheie pe o perioadă de trei ani. La expirare, locul din Liga Națională de Baschet va reveni CSA Steaua București, iar locul din Liga I de Baschet va reveni CSM București. Pe durata protocolului, aceste echipe vor împărți palmaresul acumulat în perioada colaborării.

Obiectivul de performanță pentru sezonul competițional 2017 — 2018 sunt calificarea în primele patru echipe ale Ligii Naționale și calificarea în Europe-Cup pentru sezonul următor.

Protocolul poate înceta prin acordul de voință al părților, prin dizolvarea sau lichidarea unei părți semnatare, dar și prin reziliere, în cazul în care una dintre părți nu își îndeplinește obligațiile asumate și nu le remediază în termen de 30 de zile de la notificarea părții afectate.

Preambulul protocolului reliefează că, până în prezent, CSA Steaua București a asigurat, în baza protocolului încheiat cu CSM București și Clubul Sportiv de Baschet Atletic București, managementul profesionist al echipei de baschet CSA Steaua București — CSMB. Echipa respectivă și-a îndeplinit obiectivele prevăzute în protocol și a înregistrat calificarea în ultimele trei semifinale, în finala ultimei ediții a Ligii Naționale de Baschet, participarea în cadrul competițiilor europene, precum și dezvoltarea unor programe adresate tinerilor jucători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel