CRIZĂ POLITICĂ MAJORĂ. PNL, apel la PSD

Senatorii PNL fac apel la PSD să nominalizeze o altă persoană pentru funcţia de premier pentru a evita o criză politică majoră. 

”Pentru a evita afundarea României într-o criză politică majoră, facem apel la Partidul Social Democrat să lase la o parte orgoliile mărunte şi să acţioneze, măcar o dată, în interesul naţional, prin înaintarea unei noi propuneri de premier”, se arată într-un comunicat al grupului PNL din Senat. 

Despre decizia președintelui Klaus Iohannis, PNL susține că ”este dreptul constituţional al domniei sale să respingă propunerea de premier şi cu siguranţă sunt foarte multe argumente în acest sens”. 

”Preşedintele Klaus Iohannis nu a negat nici măcar o clipă majoritatea parlamentară PSD - ALDE, ci a recunoscut-o, solicitând din partea acesteia o nouă propunere de premier. Le reamintim celor din PSD că preşedintele României nu îndeplineşte rolul de notar, ci este cel care declanşează mecanismul constituţional pentru învestirea în funcţie a noului Guvern. Drept urmare, preşedintele are cea mai îndreptăţită evaluare asupra argumentelor pro şi contra”, susţin senatorii PNL.

Legea fundamentală prevede, la art. 146, care descrie atribuţiile Curţii Constituţionale, că CCR "soluţionează conflicte juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel