Cristian Bușoi este noul președinte al CNSAS

Cristian Bușoi
Cristian Bușoi

Premierul Victor Ponta a semnat, vineri, decretul de numire în funcția de președinte al Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate a europarlamentarului PNL Cristian Bușoi.

Numirea liberalului vine după ce fostul șef al CNAS, Doru Bădescu, a demisionat în urma unei discuții cu premierul Victor Ponta, pe seama reacției lui Bădescu în legătură cu numirea lui Lucian Duță în Consiliul de Administrație al instituției.

Lucian Duță, fost șef al CNAS în 2009-2012, a fost propus de Administrația Prezidențială pentru postul de membru al CA al CNAS. Pedelistul controversat, pe numele căruia există o plângere penală a Corpului de Control al premierului și care este acuzat de criza morfinei din spitale în perioada mandatului său, Duță a stârnit o reacție fermă de nemulțumire din partea conducerii CNAS.

Numirea a fost numită, printr-un comunicat, o ”gafă” specifică ”organizațiilor mafiote”.

”În primul rând că domnul Duţă nu este membru în Consiliul de Administraţie. Administraţia Prezidenţială nu a semnat niciun decret şi a fost o acţiune personală a unui consilier prezidenţial, prieten cu domnul Duţă. Motiv pentru care reacţia domnului Bădescu, dincolo de termenii folosiţi care nu erau în regulă, a fost evident o reacţie greşită, motiv pentru care am discutat, şi-a prezentat demisia şi de altfel, mâine, o să-l propun în funcţia de şef al Casei Naţionale pe domnul Cristian Buşoi, europarlamentar”, a spus Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel