Creșteri incredibile de prețuri în România, în ultimii zece ani

Creșteri de prețuri
Creșteri de prețuri

Datele prezentate de Institutului Naţional de Statistică arată creșteri uriașe de prețuri înregistrate în România, în ultimii zece ani, în topul scumpirilor aflându-se serviciile, produsele alimentare și țigările.

[caption id="attachment_344267" align="alignleft" width="310"] foto: opiniatimisoarei.ro[/caption]

În urmă cu zece ani, salariul mediu brut al românilor era de 532 de lei. Acesta a crescut de patru ori până în prezent, depășind 2.000 de lei anul trecut. Creşterea nu i-a ajutat însă prea mult pe români să economisească, având în vedere majorarea galopantă a preţurilor.

Analiza făcută de INS arată că, în perioada 2002-2012, serviciile şi alimentele s-au scumpit de trei ori. Același lucru s-a întâmplat și cu produsele nealimentare.

Țigările, pe primul loc în topul scumpirilor

Cei mai afectaţi de scumpiri au fost fumătorii, care dau acum de aproximativ 6,5 ori mai mult pe acelaşi pachet de ţigări, din cauza majorării accizelor.

Pe locul doi în topul scumpirilor se află utilităţile, scrie antena3.ro. Tarifele la apă, canal şi salubritate au crescut de 6,4 ori. De asemenea, preţul gazelor a crescut de cinci ori, cel al benzinei de patru ori, iar transportul cu trenul s-a scumpit de trei ori.

Dintre alimente, cele mai mari scumpiri de preţ s-au înregistrat la ouă şi zahăr, unde preţurile au crescut de trei ori şi jumătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel