Creştere de 2,5% pentru economia Germaniei, în 2010

Estimările ministrului german al Economiei, Rainer Bruderle, indică faptul că economia germaniei va avea, în acest an, o creştere de peste 2,5%, în condiţiile în care şi Comisia Europeană a triplat prognoza referitoare la avansul celei mai mari economii de pe continent.

"Evoluţia economiei se va normaliza în această toamnă, dar Produsul Intern Brut va creşte cu peste 2,5% în acest an", a afirmat Bruderle în faţa deputaţilor germani, după cum transmite Mediafax.

Previziunea oficială a guvernului de la Berlin, care urmează să fie revizuită în octombrie, este de 1,4%, dar a devenit depăşită, având în vederea performanţele economice ale Germaniei. Comisia Europeană a revizuit, luni, în sens pozitiv prognoza privind economia germană, aferentă acestui an, de la 1,2% la 3,4%.

În trimestrul al doilea, economia Germaniei a avansat cu 2,2%, depăşind toate estimările, ca urmare a solidităţii exporturilor.  Pentru 2011, ministrul de Finanţe Wolfgang Schauble a făcut o primă estimare, privind un avans al PIB de 1,5%-2%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel