Crăciun Țărănesc, la Muzeul Țăranului Român

craciun_taranesc
craciun_taranesc

Cei care sunt în căutarea unui cadou deosebit pentru zilele de Crăciun, destinat celor dragi, sunt invitați la Târgul Crăciun Țărănesc, organizat în perioada 7 - 9 decembrie în curtea interioară a Muzeului Țăranului Român (MTR). Aici, de dimineață până seară, cei dornici să se răsfețe cu produse tradiționale românești, pot "colinda" prin diverse zone geografice ale țării doar gustând bucatele specifice acestora. 

La Piața Țărănească, vizitatorii pot degusta produse naturale și produse tradiționale speciale pentru Crăciun (șorici, tobă, lebăr, cârnați, afumături, brânzeturi de oaie, vacă sau capră, Cozonacul Bujor, prăjituri tradiționale din Maramureș), dar și produse de post: zacuști muntenești și moldovenești, dulcețuri, miere și produse apicole, siropuri, pâine în 3 culori de la Târgul Domnesc, covrigi, turtă dulce, varză cu mămăliguță sau fasole la ceaun.

La Festivalul Plăcintelor, pot fi degustate plăcinte Moldovenești din Botoșani – poale-n brâu, plăcinte cu varză, plăcinte cu brânză; plăcinte întinse din Turnu, jud. Arad – cu mac, cu nucă, cu mere, cu dulceață de vișine etc.; plăcinte din Târgul Domnesc, plăcinte cu mere, dovleac, brânză și alte felurite bunătăți; plăcinte maramureșene și plăcinte muntenești la metru, cu carne, ciuperci, nucă.

De asemenea, Meșter(Esc)! pentru vizitatori meșteri populari și artiști handmade care va vor încânta în aceste zile de sărbătoare cu diverse obiecte pentru Crăciun: ornamente pentru pom, felicitări realizate manual, ceramică, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii handmade, obiecte realizate din lână și croșetate, obiecte din lemn etc.

 La expoziția Piatra și fierul, care va fi deschisă până în ziua 1 septembrie 2013, de marți până duminica, între orele 9.00 și 17.00 la Casa de Piatra Udriște Năsturel din Herești, Județul Giurgiu,  publicul va putea admira atât construcția, unicul monument de arhitectură civilă românească datând din sec. al XVII-lea, ridicat în întregime din piatră de talie, șlefuită, cât și un important patrimoniu din fier, aramă, argint de utilitate casnică.

De asemenea, până în iunie 2013, copiii sunt așteptați la Atelierele de creativitate.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel