Cozmin Gușă: De ce ezită Traian Băsescu în anunțarea candidaturii la Primăria Capitalei

Consultantul politic Cozmin Gușă este de părere că președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, este în fața unei opțiuni decisive. 

"Traian Băsescu se află în fața unei opțiuni care sau îl va menține în politică sau îl va face de rușine. Problema candidaturii sale îi generează mai multe semne de întrebare:

Primul semn de întrebre – dacă într-adevăr bucureștenii păstrează o memorie pozitivă apropo de mandatele lui, dacă bucureștenii consideră că a fost un președinte bun și deci ar putea continua ca primar, dacă într-adevăr reușește să contruiască o rețea de adunat voturi la nivelul Bucureștiului și la nivelul structurii Mișcării Populare, nu are deocamdată așa ceva și dacă va avea candidaturi de sector care la rândul lor să îi susțină candidatura la primărie.

Traian Băsescu nu mai este o tânără neprihănită care vine să ceară votul bucureștenilor, ci este un om politic cu eșecuri multiple care vrea să ne convingă de profesionalismul lui sau de clarviziune, ceea ce nu a reușit în ultima vreme.

Traian Băsescu șovăie acum pentru că dacă rezultatul său care ar fi sub 15%, lucru previzibil în acest moment, l-ar arunca în afară ca pe un personaj politic secundar și sigur de la un președinte de țară care a condus România timp de 10 ani un rezultat de sub 15% la București l-ar trimite liniștit la culcare pentru că motivația că ai vrut să candidezi ca să-ți tragi partidul în sus să intre în Consiliul General nu este o motivație care să stea în picioare aunci când ai esti un fost președinte. Ea stă în picioare atunci când ești un politician care să nu fi avut acest pasiv al activității prezidențiale.

Deci în acest moment văd ca nesigură și total improbabilă candidatura lui Băsescu pe care el o agită doar pentru a atrage atenția asupra Mișcării Populare. L-ar tenta să fie din nou primar de București, dar știe foarte bine că nu are în acest moment uneltele și nici background-ul care să-l așeze într-o postură de câștigător, în condițiile în care în mod cert nici Bușoi și nici Firea nu vor fi candidații finali", este de părere Cozmin Gușă, potrivit știripesurse.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel