Tăriceanu: Cota unică de impozitare nu se modifică

tariceanu
tariceanu

Actuala guvernare nu intenționează să modifice cota unica de impozitare de 16%, a precizat Călin Popescu Tăriceanu într-o conferință de presă susținută astăzi.

Autor: Luiza Chiroiu

Fostul premier a explicat că zvonurile conform cărora guvernarea USL vrea să schimbe modul de impozitare reprezintă numai diversiuni. "Am văzut o serie de ştiri, aş spune de diversiune, că Guvernul ar pregăti renunţarea la cota unică. Atâta vreme cât PNL face parte din coaliţia de guvernare şi e membru al echipei de guvernare, această cotă unică nu se va modifica", a spus Tăriceanu.

El a subliniat că pozițiile partidelor care formeaază coaliția de guvernare și-au exprimat clar punctele de vedere asupra cotei unice de impozitare atât pe venit, cât și pe profit, modificarea cotei de 16% nefiind cuprinsă în programul economic al USL.

Totuși, Tăriceanu a menționat că există posibilitatea introducerii a două cote regresive, de 12% şi de 8%, pe impozitul pe venit, pentru cei cu venituri mici, dacă bugetul va permite acest lucru.

"Există posibilitatea, fără a fi certitudine, să se introducă două cote regresive, de 12% şi 8%, pe impozitul pe venit pentru cei care au venituri reduse. Vom vedea în practică dacă bugetul îşi poate permite această măsură, care are menirea să-i ajute pe cei cu veituri mici şi de a stimula consumul", a spus Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel