Costi Rogozanu, Adrian Schiop şi Dan Sociu, la lansarea romanului de debut Uranus Park, de M. Duțescu

Costi Rogozanu, Adrian Schiop şi Dan Sociu vor participa, joi, 9 octombrie, alături de M. Duțescu la lansarea romanului său de debut, Uranus Park, apărut în colecția „Ego. Proza" a Editurii Polirom, disponibil și în ediție digitală. Evenimentul va avea loc, de la ora 18:30, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană, nr. 5) din Bucureşti.

Un tînăr arhitect primeşte şansa vieţii lui cînd, la scurt timp după absolvirea facultăţii, este recrutat de un afacerist pentru un proiect de proporţii în Bucureşti. Aruncat între rechinii imobiliari, e obligat să se autodepăşească mereu pentru a-şi găsi un loc în jungla real estate. Trebuie să uite de familie, de prieteni şi să se concentreze asupra unui singur scop: supravieţuirea într-un domeniu în care orice pas greşit poate duce la un dezastru profesional.

„Mafia imobiliară: cît de intim şi straniu sună aceste cuvinte! Toată lumea urăşte realitatea care se ascunde în spatele lor, dar cîţi o cunosc? M. Duţescu, un tînăr arhitect, vine cu informaţii dinăuntru. Doar asta, şi ar fi suficient pentru a-i citi cartea. Dar romanul oferă mult mai mult: cerebral şi cinic, melancolic şi brutal, pervers şi subtil, plin de lovituri cu manta pentru cunoscători şi de plăceri pentru toată lumea. Deşi nu face parte din cavaleria stîngii, Duţescu etalează, spinalizat, întreg mecanismul alienării contemporane, al exploatării şi autoexploatării. Deşi meseria lui e să ridice clădiri, în Uranus Park conduce un buldozer, silenţios şi sofisticat, care sparge în cioburi colorate şi reci faţada unei lumi strălucitoare." (Mihai Iovănel)

Cine este M. Duțescu

M.Duţescu (n. 1979, Alexandria) este arhitect şi lector la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu" din Bucureşti. În urma cîştigării concursului organizat de Editura Cartea Românească, publică în 2010 volumul de poezie şi toată bucuria acelor ani trişti – distins ulterior cu premiile naţionale „Iustin Panţa" şi „Mihai Eminescu" pentru debut. În 2014 a mai publicat volumul de poezii franceza un avantaj, Editura Pandora M.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel