Coşmarul unui român, condamnat pe nedrept în Franţa, a luat sfârşit

julien-bensoussan-4b47a509
julien-bensoussan-4b47a509

Un tânăr român, condamnat pe nedrept şi încarcerat în locul altcuiva în baza unei amprente ADN, a fost eliberat la trei zile după ce a compărut în faţa unei instanţe a Tribunalului din Lille. Românul a fost acuzat de tâlhării comise între Lille şi Ronchin, deşi el a susţinut tot timpul că nu a fost niciodată în Franţa.

[caption id="attachment_100213" align="alignleft" width="285" caption="Julien Bensoussan, avocatul românului"][/caption] Sesizat de urgenţă de magistraţi, laboratorul inter-regional al Poliţiei ştiintifice (LIPS) din Lille a rederminat genotipul lui Marius Murariu, în vârstă de 31 de ani. A devenit astfel evident că acest ADN nu corespunde celui care l-a trimis pe Marius Murariu din România într-o închisoare din Franţa, scrie Mediafax.

Totul a inceput în 2003 când, în numai o oră şi jumătate, şase maşini au fost tâlhărite la semafor între Lille şi Ronchin. Pe parbrizul uneia dintre maşini, urmele de sânge găsite au permis descoperirea unei amprente genetice. ADN-ul îi aparţinea lui Marius Murariu. Cel puţin aşa s-a crezut. În 2004, tânărul din Botoşani, muncitor agricol, e condamnat în lipsă la doi ani de închisoare ferma.

În 24 mai 2011, botoşăneanul e arestat în baza unui mandat european. După câteva zile petrecute într-o închisoare din Bucureşti e transferat la Lille unde e trimis după gratii. O eroare, după cum se vede, pentru că, dupa cum a spus-o marţi la proces, Marius nu a pus niciodată piciorul în Franţa, notează sursa citată.

Ziarul francez pune întrebarea: Justiţia franceză deţine sau nu ADN-ul său ? "E o poveste de nebuni", spune Julien Bensoussan, avocatul românului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel