Corina Crețu, raportor al PE pentru implicarea actorilor locali în politica de dezvoltare

Vicepreședintele Grupului Socialist  din Parlamentul European, Corina Crețu, a fost desemnată Raportor al forului european pentru implicarea autorităților locale și a societății civile în susținerea dezvoltării durabile.

Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședintele Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a fost desemnată Raportorul acestui for pentru tema "Autoritățile locale si societatea civila: angajamentele Europei in susținerea dezvoltării durabile". Potrivit celor declarate de către Corin Crețu, "Raportul vizează amplificarea rolului autorităților locale în implementarea politicii pentru dezvoltare. Actori-cheie in acest sens, autoritățile locale au dezvoltat instrumente specifice pentru furnizarea ajutorului pentru dezvoltare: programe de cofinanțare, înfrățiri intre localități si acorduri directe de cooperare".

De asemenea, vicepreședintele Grupului Socialist din Parlamentul European a precizat că, în calitate de raportor va pleda pentru o abordare strategică la nivelul UE, care să încurajeze implicarea si coordonarea autorităților locale în politica de dezvoltare. "Cooperarea descentralizată cu alți actori locali, precum ONG-urile sau universitățile, poate completa într-o manieră eficientă eforturile guvernelor centrale”, iar dialogul structurat și parteneriatul cu autoritățile locale, în special cele din țările în curs de dezvoltare, vor contribui la ”promovarea bunei guvernante locale, îmbunătățirea serviciilor publice si dezvoltarea teritoriala", a menționat Corina Crețu.

Europarlamentarul PSD că o comunicare a ”Comisiei Europene privind rolul autorităților locale in politica pentru dezvoltare creionează contextul si viziunea in acest sens, dar se impun clarificări si îmbunătățiri in vederea unui angajament coerent si eficient al Uniunii, in special pentru întărirea capacitaților interne ale autorităților locale in contextul urbanizării rapide si pentru stimularea asocierii, in condițiile descentralizării politice, administrative si fiscale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel