Coregraful Gigi Căciuleanu îl readuce pe Shakespeare în actualitate

Unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români la nivel mondial, coregraful Gigi Căciuleanu, lansează cu cel mai recent proiect al său „Folia, Shakespeare & Co", o provocare: "Sunt românii altfel?".

Distins de curând cu „Premiul pentru Forţarea limitelor" în cadrul Galei Mediafax 2014, coregraful Gigi Căciuleanu reușește prin spectacolul de teatru dans, „Folia, Shakespeare & Co" să îl readucă pe Shakespeare în actualitate, punându-l faţă în faţă cu societatea contemporană, chiar la 450 de ani de la nașterea acestuia.

Spectacolul "Folia, Shakespeare & Co", este produs de Fundația Art Production în parteneriat cu Teatrul Metropolis și se va juca în avanpremieră miercuri, 23 aprilie și joi, 24 aprilie, de la ora 19.00, la Teatrul Metropolis, următoarele reprezentații fiind programate deja în luna mai.

"În aceste oglinzi deformante, lucrurile se inversează. Nebunii devin întelepți, iar întelepții nu-și mai dau seama cât de smintiți sunt. Textele lui Shakespeare ne apar ca acel mesaj trimis în spațiul cosmic, redus la esențe, concis și schematic, de o aparență cât se poate de simplă și naivă dar conținând, la adresa inteligențelor extra-terestre, într-un mic dreptunghi cu desene ca de copil, suma informațiilor despre umanitate", povestește Gigi Căciuleanu.

"Folia, Shakespeare & Co" este parte a unui turneu național și internațional fără precedent, pe care "Gigi Căciuleanu Romania Dance Company" îl va susține în această toamnă. "Sunt românii altfel?" este provocarea pe care o lansează spectacolul și turneul. Trecând prin Caragiale și Shakespeare, turneul le propune românilor o viziune nouă asupra unei teme sensibile, identitatea națională: "românii nu sunt diferiți, ci universali".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel