Control judiciar, neconstituțional. PNL, reacție vehementă

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

PNL a reacționat după ce Curtea Constituțională a României a stabilit neconstituționalitatea controlului judiciar. 

Deputatul PNL Alina Gorghiu anunță că a depus, luni, împreună cu George Scutaru, liderul grupului PNL din Camera Deputaților și alți lideri ai PNL o inițiativă legislativă pentru a completa legea 135/2010, ce privește Codul de procedură penală, pentru a corecta articolele care reglementează controlul judiciar și controlul judiciar pe cauțiune. Curtea Constituțională le-a găsit neconstituționale, neavând un termen limită specificat al controlului judiciar. Parlamentul trebuie să reacționeze rapid și să modifice această lege.

"Propunem prin această inițiativă ca durata controlului judiciar, în cursul urmăririi penale, să fie de cel mult 60 de zile, cu posibilitatea de prelungire până la doi ani", a transmis Alina Gorghiu. 

Purtătoarea de cuvânt a PNL a precizat: "Cred că este timpul acum să dăm dovadă de eficiență și de capacitate de reacție rapidă, datoria noastră fiind aceea de a corecta acele erori legislative care ar putea genera inechitate socială și implicit ar afecta statul de drept. Dacă Parlamentul României nu repară în regim de urgență procedura, toți inculpații care au interdicția de a părăsi teritoriul țării vor putea beneficia din nou de toate libertățile cetățenești". 

PNL solicită procedură de urgență pentru a promova această lege. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel