Bechtel, contract de 16 miliarde de euro pentru metrou

riyadh-metro-2-
riyadh-metro-2-

Arabia Saudită a contractat Bechtel (SUA), FCC Construccion (Spania) şi Ansaldo (Italia) pentru construcţia unei reţele de metrou cu 175 kilometri de linie în capitala Riad, investiţie de peste 22 miliarde de dolari (aprox. 16,07 miliarde de euro).

Bechtel a câştigat un contract de 9,4 miliarde de dolari, FCC va executa lucrări evaluate la 7,8 miliarde de dolari, iar Ansaldo a obţinut o comandă de 5,2 miliarde de dolari. Reţeaua va avea şase linii şi va face legătura între centrul oraşului, clădirile guvernului, universităţi, zone comerciale, aeroport şi cartierul financiar. Lucrările de construcţie vor începe în primul trimestru al anului viitor şi vor dura aproximativ cinci ani.

Qatar a plătit 8,2 miliarde de dolari pentru prima fază a metroului

Statele din regiunea Golfului Persic investesc miliarde de dolari din banii obţinuţi din exporturi de petrol şi gaze pentru dezvoltarea infrastructurii, construind aeroporturi, porturi şi reţele feroviare. Qatar, cel mai mare exportator de gaz natural lichefiat, a atribuit în luna iunie contracte de 8,2 miliarde de dolari pentru construcţia primei faze a reţelei de metrou din Doha, în cadrul pregătirilor pentru Cupa Mondială la fotbal din 2022. Dubai a construit, în 2009, prima reţea de metrou din rândul statelor arabe din regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel