Constantin Toma (PSD) taie în carne vie. REVOLUȚIE la Buzău

Încă două capete de șefi de societăți comerciale cu capital integral al municipiului Buzău au căzut ieri, a anunțat prima­rul Constantin Toma, în cadrul unei întâlniri informale cu pre­sa.

Este vorba despre directorul S.C. „Piețe, Târguri și Oboare", Cornel Diaconiță, al cărui mandat se încheie la sfârșitul acestei luni și nu îi va mai fi prelungit, și despre cel al „Urbis Serv", Petre Burada, care a demisionat din funcție la solicitarea lui Toma, deși mandatul său tocmai fusese prelungit cu încă patru ani.

Cei doi se adaugă listei începute marți, cu șeful Direcției Poliție Locală, Ștefan Tănă­ses­cu, și de cel al Trans Bus, Ște­­fan Jercan, ultimul beneficiind de un preaviz de o lună.

Primarul Constantin Toma a anunțat că acțiunea de curățenie în Primărie nu se va opri aici, iar pe posturile care vor rămâne vacante vor fi făcute numiri cu caracter interimar, până la organizarea unor concursuri, scrie Opinia Buzău.

[citeste si]

Lipsă acută de bani

Constantin Toma a anunțat, cu aceeași ocazie, că Primăria Bu­zău se confruntă, în momentul de față, cu o lipsă acută de bani, suma necesară plăților curente, printre care și salarii, fiind de 20 milioane lei (200 miliarde lei vechi), sumă de zece ori mai mare decât suma de care dispune acum instituția, de 2 milioane lei (20 miliarde lei vechi). Situație cauzată, pe de o parte, de lipsa încasărilor la bugetul local din partea populației și a agenților economici, procentul de în­­casări fiind de 20 la sută. 

O altă gaură neagră este, conform sursei citate, socie­tatea comercială „Urbis Serv", care primește de la bugetul local aproximativ 5 milioane de euro anual pentru lucrări de slabă calitate, motiv pentru care s-a decis, pe moment, sis­tarea acestora. "În mare viteză, trebuie găsiți robineții risipei și în­chiși", a spus Constantin Toma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel