Consiliul Naţional Secuiesc ameninţă cu blocări "paşnice" de drumuri şi nesupunere civică

panou-tinutul-secuiesc-intrarea-jud-covasna-004
panou-tinutul-secuiesc-intrarea-jud-covasna-004

Liderii Consiliului Naţional Secuiesc au transmis un mesaj dur în care susţin că toţi cetăţenii şi toate autorităţile administraţiei publice locale din Ţinutul Secuiesc trebuie să protesteze hotărât şi să se pregătească chiar şi la nesupunere civică şi demonstraţii stradale, în cazul adoptării formei de regionalizare propusă de PDL.

Consiliul Naţional Secuiesc susţine că proiectul reorganizării administrative a ţării este antidemocratic, contrar angajamentelor internaţionale asumate de România, şi lezează voinţa şi interesele locuitorilor Ţinutului Secuiesc, scrie realitatea.net.

În plus aceștia acuză că are ca scop eliminarea din viaţa publică a populaţiei de naţionalitate maghiară din Ţinutul Secuiesc.

"Toţi cetăţenii şi toate autorităţile administraţiei publice locale din Ţinutul Secuiesc trebuie să protesteze hotărât şi să se pregătească chiar şi la nesupunere civică, demonstraţii stradale, făcând guvernul Romaniei să înteleagă: aşa ceva nu se poate face cu Ţinutul Secuiesc!", se arată în comunicatul de presă care a fost trimis şi ambasadelor SUA, Rusiei şi statelor membre ale Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel