Congresul SUA a reînnoit programul național de asigurare împotriva atentatelor teroriste

Congresul Statelor Unite ale Americii a reînnoit, joi, până în anul 2020, programul de asigurări publice, creat după atentatele din 11 septembrie 2001, care permite acoperirea unor pierderi legate de un atentat terorist.

Statul federal va acoperi pierderile care depăşesc 200 de milioane de dolari în proporţie de 80 la sută, potrivit legii adoptate joi de Senat (93 de voturi pentru şi patru împotrivă) şi miercuri de Camera Reprezentanţilor (416 voturi pentru şi cinci împotrivă), informează Mediafax.

Franşiza dincolo de care statul federal va plăti, în prezent de 100 de milioane de dolari, va fi crescută gradual începând din 2016 până la 200 de milioane, în timp ce contribuţia statului va scădea de la 85 la 80 la sută în cinci ani.

CITEȘTE ȘI: Unde și când va fi următorul atentat?

Programul, cunoscut sub acronimul TRIA, a expirat la 31 decembrie şi în prezent este prelungit până la 31 decembrie 2020. Aceasta este prima lege adoptată de noul Congres.

"Mesajul este clar: America va rămâne asigurată împotriva actelor de terorism", a declarat directorul general al Asociaţiei naţionale a asigurătorilor profesionişti (PIA), Mike Becker.

Asigurarea federală era cerută de sectorul de asigurări dar şi de cel al construcţiilor.

CITEȘTE ȘI: ATAC TERORIST în FRANȚA, la CHARLIE HEBDO. Emil Hurezeanu: "Nu e un atac la întâmplare, ca în Marea Britanie și Spania"

"După 11 septembrie, newyorkezii nu ştiau dacă sudul Manhattanului va fi reconstruit vreodată, dar graţie asigurării de terorism, am revenit", a declarat senatorul democrat de New York Charles Schumer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel