ATAC TERORIST în FRANȚA, la CHARLIE HEBDO. Emil Hurezeanu: "Nu e un atac la întâmplare, ca în Marea Britanie și Spania"

Jurnalistul Emil Hurezeanu a vorbit despre contextul complicat şi înlănţuirile de conflicte în care a avut loc atacul terorist de miercuri, de la Paris.

Vezi și: FOTO + VIDEO Atentat terorist cu lansatoare de rachete și kalașnikov în redacția unei reviste: 12 morți

"Putem discuta şi într-un context limitat al acestui atac furibund, neaşteptat de violent. Putem discuta şi în contexte mai lărgite care ţin de microclimatul încărcat de tensiuni, de angoase din societatea franceză (...).

Franţa, alături de Marea Britanie, doar în UE are cel mai mare număr de musulmani, sunt cunoscute relaţiile tensionate dintre musulmani şi evrei, are propriile sale acţiuni în Africa, fostele colonii, a jucat un rol proeminent în evenimentele din 2011, îndeosebi din Libia.

Aici se întâlnesc evoluţii care ţin de starea societăţii franceze, statul occidental cu cel mai puternic partid de extremă dreapta xenofob, care a obţinut scor redutabil la ultimele alegeri.

Nu e un atac la întâmplare, ca în Marea Britanie sau Spania, când au explodat bombe în trenuri, e vorba de un atac dirijat împotriva unei publicaţii care şi-a făcut din discursul critic un program, e o trezire cruntă la realitate, pentru că e vorba de o confruntare între islamismul feroce, revanşard şi o voce critică a libertăţii reprezentate de un săptămânal, organ de presă", a comentat Emil Hurezeanu, conform digi24.ro.

Citește și: Chirieac, despre atacul armat din Franța: "Acesta este terorism"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel