Medicul Leon Dănăilă demontează mituri legate de apă, carne și post / video

Sursa: captură Youtube Fain și Simplu
Sursa: captură Youtube Fain și Simplu

Îndrăgitul Leon Dănăilă, medic neurochirurg, cercetător şi inventator, a împărtășit la o conferință "Fain și Simplu" sfaturi alimentare — secrete ale unei vieți longevive.

"Eu mănânc carne foarte, foarte puțin. Uite ce înseamnă că religia a avut un rol foarte important, cu posturile care au fost prescrise. Biblia este o carte foarte deșteaptă, cu posturile care sunt indicate la sfârșitul iernii, când omul mănâncă mai gras, când mănâncă mai multă carne de porc și trebuie eliminate aceste surplusuri", a spus acesta.

"Este postul Paștelui, dar este foarte important ca, în afară de postul Paștelui, cel puțin 2 zile pe săptămână, miercurea și vinerea, să nu mâncăm carne. E bine ca o dată pe săptămână să mâncați puțin de carne, și cu cât creștem în vârstă, cu atât consumul de carne trebuie micșorat", a mai adăugat medicul.

"Eu mănânc de fapt ce găsesc prin oraș de cumpărat, dacă soția a murit. Nu îmi gătesc ceva special", a mărturisit acesta.

"Zaharurile sunt foarte periculoase pentru organism. Grăsimile, la fel, sunt foarte periculoase. Cel mai bine e să mănânci din toate câte puțin. Din toate câte puțin să nu te ridici niciodată de la masă [n.r., sătul complet]. Dacă ești sătul 70-80%, atât trebuie, nu să spui că nu mai încape în mine nimic", a mai spus medicul.

"Legat de postul negru de 40 de zile, trebuie un consult medical pentru a-l face. Este foarte bun, dar poți să te îmbolnăvești mai rău decât înainte și mai rău îți face decât bine, așa că să fiți foarte atenți cu posturile și cu ceea ce mâncați, a adăugat Leon Dănăilă.

"Apă, la fel, nu e bine să bei 2 litri și jumătate — un bolnav care are o boală cardiacă, căruia i se umflă picioarele și mâinile nu trebuie să bea prea multă apă. Sare, la fel — fără săruri, acestea rețin apa în organism. [n.r., Ascultând de aceste sfaturi,] individul respectiv va avea o viață benefică, o viață bună, o viață fericită, o viață îndelungată, că noi spre asta tindem — să avem o viață cât mai îndelungată", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel