Atac terorist Charlie Hebdo, revendicat de ISIS - DPA

Un cleric, citat de agenția DPA, a revendicat în numele Statului Islamic în Irak și Siria (ISIS) atacul armat asupra redacției Charlie Hebdo din Paris și a avertizat că vor uruma multe astfel de masacre. Declarația contrastează cu mărturiile martorilor, care susțin că cei doi agresori au spus că sunt parte a Al Qaida. 

Totodată, informații publicate de New York Times spun că unul dintre frații Kouachi s-au antrenat cu celula Al Qaida din Yemen. 

Șoferul mașinii furate de suspecții de terorism după atac a povestit, citat de Le Figaro. "Erau în ținută paramilitară, dar fără cagule, nu s-au grabit absolut deloc și mi-au spus că fac parte din Al Qaida Yemen. Au luat mașina, dar nu mi-au făcut nimic".

"Am început cu operațiunea din Franța, pe care o revendicăm. Mâine se va întâmpla în Marea Britanie, America și în alte țări", a afirmat Abu Saad al-Ansari, într-o predică în orașul irakian Mosul, controlat de Statul Islamic, notează Agerpres.

"Acesta este un mesaj pentru toate țările care participă la coaliția care a ucis membri ai Statului Islamic", a adăugat el.

Cotidianul american NYT a publicat joi mărturia unei fete care muncea ca stagiar la revista Charlie Hebdo. Aceasta a declarat că s-a întâlnit cu cei doi agresori când aceștia părăseau locul masacrului, iar aceștia i-au spus că nu ucid femei, cerându-i să citească Coranul și să se convertească la Islam.

La momentul transmiterii acestei informații de către agenția germană DPA, doi bărbați înarmați rețin un ostatic într-o tipografie dintr-o comună aflată la Nord-Est de Paris.

Atac terorist Charlie Hebdo: A doua zi de vânătoare a fraților Kourachi - LiveText

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel