Comisie SPP. Turcan: Diversiune extrem de periculoasă

Raluca Turcan
Raluca Turcan

Deputata PNL Raluca Turcan consideră că este o diversiune periculoasă ce s-a întâmplat astăzi în Parlament. 

”Constituirea pe baza unor simple speculații, a unei așa zise comisii speciale de anchetă a activității SPP, este o diversiune extrem de periculoasă. Ea deschide calea unor abuzuri imense. Nu poți ancheta instituții pe bază de speculații și nu poți ancheta politic persoane, cu încălcarea flagrantă a Legii Fundamentale. Această diversiune arată disponibilitatea de a distruge instituții și ani de muncă, pentru ca șefii PSD-ALDE să-și atingă obiectivele de imagine. Adevărul trist este că PSD-ALDE s-au specializat în distrus instituții. Asta le arată fața ne-europeană și incapacitatea de modernizare. PSD și ALDE nu fac altceva decât să reînvie practici tipice anilor 90. Nu e prima oară când încearcă să intre cu bocancii peste instituții, ceea ce confirmă din nou disprețul PSD și ALDE față de Constituția României și legile țării.” a afirmat Raluca Turcan. 

”Este o rușine”

Liberala a adăugat: ”Serviciul de Protecție și Pază și-a câștigat reputația pe plan internațional grație efortului celor care lucrează acolo. Răspunde în fața CSAT și își prezintă activitatea Comisiei de Apărate din Parlamentul României, care asigură și controlul parlamentar. Este o rușine că oameni de bună credință din PSD și ALDE au semnat pentru constituirea unei astfel de comisii ilegale, în disprețul Constituției și deciziilor Curții Constituționale. Toate aceste derapaje se vor întoarce împotriva celor care astăzi le susțin. PSD-ul ar trebui să știe cel mai bine că nu e pentru cine se pregătește.”

Ce scop ar avea strategia

”Această diversiune ar un dublu scop:

1. Să acopere mediatic eșecul tot mai evident al guvernării PSD- ALDE și aș vrea doar să enumăr câteva rezultate ale PSD și ALDE:

-Salarii, indemnizații tăiate pentru diverse categorii sociale și pentru persoane cu dizabilități, bolnavi de cancer, mame de nou-născuți;

[citeste si]

-Nemulțumirea cauzată de așa numita revoluție devenită isterie fiscală;

-Valul de scumpiri cu până la 20% la produsele alimentare, în condițiile unei inflații care a crescut cu un punct procentual în doar o lună, ianuarie, și a ajuns la 4,3%.

2. Să impună un control nedemocratic și ocult asupra unor instituții cheie în statul român. Parlamentul este astfel deturnat de la normele și statutul său și este folosit ca un simplu instrument în folosul câtorva oameni pentru a confisca în mod nelegitim puterea în stat. Obiectivul principal pe această cale total nedemocratică și discreționară este să scape de problemele penale pe care ei și grupul lor le au. Pasul următor este să folosească instituțiile trecute sub controlul lor total ca să controleze și să oprime pe oricine îndrăznește să-i critice și să li se opună.” a mai susținut Raluca Turcan. 

Turcan îi face pe Tăriceanu și Dragnea foști securiști

„Subminarea instituției de protecție a demnitarilor a început cu atacurile lui Liviu Dragnea și a continuat prin acceptarea de către prim-ministrul de fațadă, a comenzii de a renunța la protecția SPP. Revin la întrebarea de la început pentru că este foarte relevantă în acest context: când și de la ce a pornit atacul la SPP? Exact în perioada când dl Dragnea a întreprins demersurile pentru debarcarea celui de-al doilea guvern pe care tot dumnealui îl instalase- guvernul Tudose. Exact în momentele când scaunul domnului Dragnea în PSD se mișca, când bătălia pentru putere din PSD devenea asurzitoare, exact în momentele când eșecurile guvernării Dragnea erau resimțite de tot mai mulți români, exact în momentele când problemele penale ale dlui Dragnea deveneau tot mai acute. Răspunsul domnului Dragnea la toate acestea a fost acela de a mai crea o diversiune. Toate atacurile verbale la adresa SPP s-au menținut în acest registru- abscons, cețos, sulfuros. Fără nicio dovadă concretă, fără niciun argument legal consistent. Numai bârfe și zvonuri colportate cu iresponsabilitate maximă. Aș vrea să mai spun un lucru. Nu în ultimul rând, inițiativa comisiei de anchetă vine de la persoane notorii pentru apropierea lor de servicii secrete și foști securiști. Mă refer atât la dl. Tăriceanu cât și la dl. Dragnea.” a conchis aceasta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel