Comisia Europeană analizează intenţia Olandei de a introduce condiţii speciale pentru muncitorii români şi bulgari

olanda
olanda

Intenţia Olandei de a introduce condiţii speciale pentru muncitorii români şi bulgari pe piaţa munci va fi analizată de către Comisia Europeană, relatează Sofia News Agency.

Hotărârea vine după ce ministrul  olandez pentru afaceri sociale, Henk Kamp, a propus, la 11 aprilie, ca cetăţenii din afara UE şi din România şi Bulgaria să primească începând de la 1 iulie permise de muncă în Olanda doar în cazuri excepţionale. Kamp a propus ca angajatorii din sectorul agricol să recurgă într-o măsură mai mare la şomerii olandezi, potrivit politicii guvernului de a pune presiune asupra şomerilor pentru ca aceştia să accepte să muncească. Olanda are, în prezent, 500.000 de persoane apte de muncă ce trăiesc din beneficiile sociale, susţine ministrul.

Există riscul major ca decizia Olandei să lezeze libera circulaţie, una dintre libertăţile fundamentale ale UE, a declarat Laszlo Andor, comisarul pentru muncă şi afaceri sociale, pentru cotidianul bulgar Dnevnik. Experţii CE vor analiza chestiunea şi, în baza concluziilor lor, Bruxellesul va vedea ce măsuri se impun.  Muncitorii români şi bulgari nu vor mai fi bineveniţi pe piaţa de muncă olandeză, dacă va fi aprobată propunerea ministrului pentru afaceri sociale, Henk Kamp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel