Combinatul Oltchim a repornit prima secție după două luni de la închidere

Oltchim dc
Oltchim dc

Liderul sindicatului combinatului Oltchim, Corneliu Cernen, a declarat că prima secție a combinatului din Râmnicu Vâlcea, electroliza cu membrană, a pornit luni la ora 12:20, potrivit Agerpres.

Corneliu Cernen a declarat că după două luni de inactivitate, o secție a combinatului unde lucrează direct o sută de salariați, s-a redeschis luni. "În urmă cu câteva minute (ora 12,20 - n.r.) a fost pornit compresorul de clor VRZA, utilajul cel mai important al secţiei de Electroliză cu Membrană. Va intra în probe 48 de ore şi dacă lucrurile merg bine, de miercuri efectiv începe producţia. Aici lucrează direct 100 de salariaţi la care se adaugă alţi 200 la instalaţiile adiacente secţiei," spune dl Cernen. Conducerea Oltchim a renegociat contractele cu Salrom și Electrica Furnizare pentru ca angajații să înceapă lucrul săptămâna asta, potrivit liderului sindicatului. Secţia Electroliza cu membrană produce leşie de sodă, acid clorhidric, hipoclorit de sodiu, hidrogen şi clor.

La aproape două luni de la închidere, Oltchim și-a reluat activitatea, după ce de la sfârșitul lunii august combinatul traversează cea mai grea perioadă din cei 40 de ani de când funcționează la Râmnicu Vâlcea. Pe 23 august combinatul a fost închis din cauza datoriilor strânse în ultimii ani. Conducerea societății a fost schimbată iar salariații și-au primit salarile restante, după ce au protestat în fața combinatului. Totodată, pentru a salva Oltchim Râmnicu Vâlcea, s-a decis privatizarea combinatului, proces ce a a ținut prim-planul medatic o perioadă, dar care a culminat cu un eșec.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel