Combinatul Ductil Steel Oţelu Roşu se închide pe termen nedefinit

60363369
60363369

Combinatul Ductil Steel Oțelu Roșu, activul cu cele mai mari șanse să fie scos la vânzare, se va închide pe termen nedefinit începând cu luna octombrie.

Închiderea Ductil Steel Oţelu Roşu este motivată de scăderea cererii în Europa şi numărul redus de comenzi primite. Combinatul va rămâne închis pe termen nedefinit şi va fi repornit doar la îmbunătăţirea condiţiilor din piaţă.

Angajaţii de la Oţelu Roşu vor fi păstraţi fără a se confrunta cu perspectiva concedierilor, spre deosebire de personalul de la combinatul deţinut de Mechel la Câmpia Turzii. Ductil Steel Oţelu Roşu are aproximativ 500 de anagajaţi.

Oţelu Roşu a oprit achiziţiile de deşeuri feroase în septembrie, au declarat dealeri locali pentru Platts.Sursele Platts afirmă că este implementat un plan care prevedea închiderea permanentă a combinatului din ianuarie 2013, întrucât Oţelu Roşu este activul Mechel cu cele mai mari şanse de a fi scos la vânzare.

Mechel a refuzat să comenteze subiectul. Un reprezentant al Mechel a declarat, însă, că grupul îşi consolidează producţia de oţel brut din România la combinatul de la Târgovişte, care lucrează la capacitate maximă.Mechel a redus în ultima perioadă producţia şi forţa de muncă la Câmpia Turzii, din cauza cererii reduse pentru produsele combinatului. Mechel Câmpia Turzii a început, în luna iunie, disponibilizarea colectivă a 800 de angajaţi, în trei etape, procesul urmând să se încheie în septembrie.

La Câmpia Turzii urmează să mai rămână doar 238 din cei 1.050 de angajaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel