Combinația perfectă care te face fericit. Cercetătorii au descoperit rețeta

Pexels
Pexels

Poate părea greu de crezut, dar există mult adevăr în spatele ideii că fericirea este o alegere. Deși genetica și circumstanțele vieții joacă un rol în nivelul tău de fericire, poți lua măsuri pentru a-ți crește plăcerea de viață.

Este nerealist să pocnești din degete și să decizi să fii fericit. Dar dacă aduci recunoștință și frivolitate în ziua ta, probabil te vei simți mai fericit.

Cea mai mare parte a ceea ce determină fericirea se datorează personalității și gândurilor și comportamentelor care pot fi schimbate, susțin experții Mayo Clinic.

Fă-ți timp să reflectezi la aceste întrebări pentru a găsi modalități de a-ți crește fericirea:

-Care sunt lucrurile cu care ai putea să te reconectezi și care îți aduc bucurie?
-Cum ai putea sa ramai concentrat pe sarcinile la îndemană?
-Cum ai putea găsi câte o noutate în viața de zi cu zi?
-Cum ar fi dacă te-ai pune pe primul loc în loc să-i faci pe toți ceilalți o prioritate?
-Când ai petrecut timp ultima dată în natură?
-Dacă ai căutat fericirea, vestea bună este că alegerile, gândurile și acțiunile tale îți pot influența acest aspect. ---Nu este la fel de ușor ca acționarea unui comutator, dar îți poți crește nivelul de fericire.

Pași mici pentru a crește fericirea

Înconjoară-te de oameni fericiți. A fi în preajma oamenilor mulțumiți îți ridică propria dispoziție. Și, fiind tu însuți fericit, dai ceva înapoi celor din jurul tău.

Asumați-vă angajamentul de a practica recunoștința. Identificați cel puțin un lucru în fiecare zi care vă îmbunătățește viața. Gândește-te la ceea ce ești recunoscător când te trezești dimineața și înainte de a te culca noaptea.

Nu amâna bucuria în așteptarea unei zile în care viața ta este mai puțin ocupată sau mai puțin stresantă. Caută oportunități de a aprecia micile plăceri ale vieții de zi cu zi. Concentrează-te pe aspectele pozitive din momentul prezent, în loc să te oprești asupra trecutului sau să-ți faci griji pentru viitor.

Petrecerea timpului cu prietenii sau familia, crearea unei atitudini recunoscătoare și a unei perspective optimiste, concentrarea asupra scopului tău și trăirea în prezent te pot ajuta să faci pași spre a fi mai fericit.

Exercițiile fizice îmbunătățesc starea de spirit. Activitatea fizică eliberează o serie de hormoni care pot duce la a te simți mai fericit, mai relaxat și mai puțin stresat. S-ar putea să vă simțiți mai bine atunci când faceți exerciții regulate, ceea ce poate duce la îmbunătățirea stimei de sine și la creșterea încrederii.

Acum fă-ți un angajament față de tine să găsești fericirea în fiecare zi. Aceste sfaturi te pot ajuta la început:

-Fă-ți o listă cu activitățile care obișnuiau să vă bucure, dar la care ați renunțat în ultimii ani.
-Alege o cale care să te reconecteze și dedică-i cel puțin două săptămâni. Vezi dacă această activitate vă face mai fericit și ia în considerare să îți faci din nou timp pentru ea.
- Petrece cel puțin 10 minute pe zi afară.
-Fii atent la copaci, iarba, apa, briza sau orice altceva te inconjoara.
- Ia în considerare lucrurile care te-au făcut fericit sau nefericit în trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel