Colentina cere din nou DSP București revenirea la funcționare în regim mixt

Foto Pexels
Foto Pexels

Spitalul Clinic Colentina a redactat o nouă solicitare, pe care urmează să o depună la DSP București în cursul zilei de vineri, pentru obținerea avizului temporar de funcționare în regim mixt (COVID și non-COVID), precizează ASSMB.

„Având în vedere și îmbunătățirea situației epidemiologice la nivelul întregii țării, Spitalul Clinic Colentina a redactat o nouă solicitare (pentru obținerea avizului temporar de funcționare în regim mixt - COVID și non-COVID - n.r), pe care urmează să o depună la DSP București în cursul zilei de vineri, 7.05.2021. În funcție de decizia pe care o va lua DSPMB, Spitalul Clinic Colentina va putea să revină la activitatea în regim mixt (COVID și non-COVID), sau își va continua activitatea de spital COVID-19, ca până în prezent. Menționăm faptul că, în ciuda dificultăților din ultimul an, Spitalul Clinic Colentina a continuat să asigure asistență medicală și pacienților non-COVID, în spații special amenajate, dar numai în regim de spitalizare de zi”, transmite Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (A.S.S.M.B.), în administrarea căreia se află spitalul.

Începând din data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina a fost desemnat spital-suport COVID și a funcționat în baza Avizului de funcționare cu caracter temporar nr.1/25.03.2020, la capacitate maximă, cu paturi în regim de spitalizare continuă;

„Spitalul a funcționat în regim mixt (COVID și non-COVID) doar pentru o lună, în septembrie 2020, perioadă în care a asigurat internarea și tratamentul atât a pacienților COVID-19, cât și celor non-COVID. Începând din luna octombrie 2020, și până în prezent, Spitalul Clinic Colentina funcționează ca spital COVID-19, cu număr maxim de paturi pentru spitalizare continuă, destinat exclusiv tratării pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 (forme medii, severe și critice).

„În data de 5.03.2021, Spitalul Clinic Colentina a depus la Direcția de Sănătate Publică București o solicitare pentru obținerea avizului temporar de funcționare în regim mixt (COVID și non-COVID), înregistrată la DSP cu numărul 7374/05.03.2021. Urmare abrogării Ordinului MS nr.555/2020 și apariției Ordinului MS nr. 434/26.03.2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19, modificat ulterior prin Ordinul MS nr. 537/23.04.2021, pentru Spitalul Clinic Colentina a apărut necesitatea depunerii unei noi cereri la DSP București, în acord cu noile reglementări, prin care să solicite obținerea avizului temporar de funcționare în regim mixt (COVID și non-COVID)”, potrivit comunicatului ASSMB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel