Colegiul Medicilor îl acuză pe Băsescu de minciună

proteste-medici
proteste-medici

Într-un comunicat de presă CMR atacă declarația președintelui Traian Băsescu, făcută de acesta în discursul prin care a impus guvernului să retragă proiectul Legii Sănătății. Iată comunicatul:

”Colegiul Medicilor din România a luat act act cu surprindere de retragerea legii privind organizarea și funcționarea sistemului sanitar din România, după ce în cadrul consultărilor a dat dovadă de maximum de deschidere către dialog în cadrul întâlnirii de la Ministerul Sănătății de ieri, 12 ianuarie 2012 și a propus un calendar de consultări în vederea elaborării unui cadru legislativ care să asigure echitatea și performanța în sistem. Este dreptul inițiatorilor unei legi să și-o retragă, dar atunci când o retrag trebuie să fie sinceri și să nu utilizeze false motive.

CMR afirmă că medicii din România într-o proporție covârșitoare nu se opun reformării sistemului de sănătate. Dimpotrivă, întotdeauna au avut disponibilitatea de a participa la o asemenea reformă. Medicii din Rom se opun unor măsuri care pot să crească riscurile pentru sistem și se opun unor metode autoritariste, care exclud dezbterile reale și politizează excesiv sănătatea. De aceea, afirmația potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma nu reflectă realitatea și o respingem cu indignare.

„Trăim în țara lui Urmuz încât absurdul nu trebuie să ne mai mire. Este cel puțin ilar cî după ce reprezentanții corpului profesional în întâlnire la Ministerul Sanatatii și-au arătat disponibilitatea de a participa cu expertiza lor la o construcție legislativă solidă, tot ei să fie acuzați ca fiind unul din factorii decisivi care au determinat retragerea legii. Este foarte clar că atât timp cât medicii sunt nemulțumiți, personalul medical este nemulțumit, pacienții sunt nemulțumiți, lucrurile nu merg bine și sunt necesare schimbări în sistem, dar în acelașii timp aceste schimbări trebuie făcute de o asemenea manieră încât să nu distrugem sistemul. În acelașii timp, aceste schimbări trebuie să fie fundamentate, evaluat impactul, trebuie să fie explicate în așa fel încât să fie acceptabile și acceptate de majoritatea cetățenilor. Așa funcționează o democrație și așa funcționează un stat democratic”, a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România.

CMR afirmă, așa cum a afirmat și în 2006 la pseudo-debaterea Legii 95 privind reforma în sănătate că este necesară o legislatie nouă în sănătate la redactarea căreia să participe societatea civilă, corpurile profesionale, reprezentanții pacienților, acceptată de toți factorii politici în așa fel încât să nu fie schimbată din 4 în 4 ani.

CMR își arată disponibilitatea de a participa la orice inițiativă civică sau instituțională de elaborare a unei legi cadru în sănătate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel