Colecții din mediul rural la Noaptea Muzeelor pe 18 mai

Ediția din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor se va desfășura pe 18 mai și va aduce în atenția vizitatorilor expoziții temporare cu diferite colecții din mediul rural. Obiectivul este sprijinirea și promovarea patrimoniului muzeal rural.

Autor: Sabina Ghiulțu

Reteaua Națională a Muzeelor din România a trimis pentru finanțare Fondului Cultural Național noul proiect Noaptea Muzeelor 2013. Dacă este aprobat, vor fi 4 circuite de evenimente - ca în București și în Cluj-Napoca, Sibiu și Baia-Mare, un workshop public pentru burse de idei si servicii noi de Noaptea Muzeelor adunate. Anul acesta va fi disponibilă și o aplicație pentru telefoanele mobile cu harta evenimentelor în Bucuresti.

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internaţional şi asigură o promovare amplă şi coerentă a activităţilor organizate de muzeele româneşti.

Lista Muzeelor care vor participa la Noaptea Muzeelor 2013 va fi anunțată la începutul lunii mai 2013 de către organizatori. Este de asteptat ca la această ediție să participe cele mai cunoscute muzee din țară, cum sunt Muzeul Național Peleș, Muzeul Marinei Române Constanța, Muzeul Aviației, Muzeul Bellu, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul Național de Geologie sau Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Evenimentul Noaptea Muzeelor este sprijinit anual de peste 3.000 de muzee din Europa, dintre care aproximativ 100 sunt din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel