EXCLUSIV  Coincidenţă la 30 de ani de la Revoluţie. Elena Mateescu, ANM: Au fost depăşite recordurile

Revolutia 89
Revolutia 89

Elena Mateescu, director general al ANM, a vorbit despre faptul că vremea de acum şi cea de acum 30 de ani, din timpul Revoluţiei, se aseamănă.

Într-un interviu acordat DC News, Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a făcut o paralelă între vremea din aceste zile şi cum era vremea acum 30 de ani, în timpul Revoluţiei.

"Nu numai în decembrie 1989, în această perioadă, a fost deosebit de cald, să avem maxime ale temperaturii aerului care să se apropie de 20 de grade Celsius. Am mai avut în 2014, 2015, chiar şi în 2017 valori care, în partea de sud a ţării, din perspectiva maximelor a înregistrat 20-21 de grade, iar la Bucureşti 17-18 grade. (...) La 34 de staţii meteo am avut recorduri zilnice ale temperaturilor maxime; dintre acestea la şase staţii fiind depăşite recordurile lunare înregistrate într-o zi de 18 decembrie.

O vreme deosebit de caldă pentru acestă perioadă din calendar. Deja vorbim pentru o lună decembrie în ţara noastră de o abatere termică pozitivă de 2,8 grade Celsius. Dar lucrurile vor intra într-un proces de răcire", a explicat Elena Mateescu, director ANM.

VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel