EXCLUSIV  Coincidență cu PNRR. Vicol: ONG-urile ar putea să nu mai declare banii. Mi s-a spus că prea multă transparenţă strică

Facebook Laura Vicol
Facebook Laura Vicol

Deputatul PSD Laura Vicol spune că în Parlament există o iniţiativă legislativă prin care ONG-urilor ar putea să li se permită să nu mai declare toate sursele de venit. 

Totul după ce Bogdan Chirieac a spus că are informaţii conform cărora o bună parte din banii din PNRR ar urma să ajungă la ONG-uri care au legătură cu persoane din Guvern. 

”Întâmplător, este în Comisia Juridică o iniţiativă legislativă prin care ar putea să nu îşi mai declare toate sursele de venit pe care le au. Trebuie să fie nevoite să declare veniturile, pentru că trebuie transparenţă totală. Am avut o discuţie cu un membru USR în Comisia Juridică, nu i-am reţinut numele, care mi-a spus că prea multă transparenţă strică. Cum adică? Şi mi-a zis să trecem la iniţiativa următoare”, a declarat Laura Vicol. 

”Asta mi se pare o ştire. Deci ONG-urile nu vor mai fi obligate să îşi declare veniturile?”, a spus Bogdan Chirieac. 

VEZI PNRR, în Parlament. Vicol: O mascaradă. Cîțu, declarație politică JALNICĂ!

Deputata PSD arată "matrapazlâcuri"

"Există o variantă care se speculează acum. Noi vrem să prelungim acea variantă prin care ONG-urile sunt obligate să îşi declare veniturile şi toate sursele de bani, pentru că aşa mi se pare normal. Aceste surse ar trebui să fie publice. Dar sunt matrapazlâcuri.

Să vă spun ce am observat. Mă ocup de o asociaţie din Mediaş, care are grijă de copiii cu autism. Nu vă spun că intru acolo, plâng, şi ies plângând. Donez foarte mulţi bani, în ciuda celor care spun că trăiesc bine ca parlamentar. Donez mai mult decât câştig ca parlamentar. S-a dat o decizie de CJ ca toţi banii din donaţii să treacă printr-un centru principal şi de acolo să plece către asociaţii care au grijă de copiii cu nevoi speciale. Asta se întâmplă în Sibiu! Eu nu ştiu dacă banii pe care îi dau ca donaţie pentru o asociaţie ajung unde trebuie. Sunt un om credincios şi vreau să cred că niciun om de pe pământul ăsta nu ar avea suflet să facă ceva, dar când i-am văzut pe aceşti trădători în plen cum nu au votat legea pentru alocaţii, când văd că s-a respins şi acel ajutor pentru mame la naştere, şi orice formă de ajutor... ", a mai spus Laura Vicol. 

Cine vrea să împiedice donaţiile

"Acolo dictează PNL şi USR, am o listă cu date, cu nume, cu acordul asociaţiei pe care o ajut o voi face publică la un moment dat. E un dezastru ce se întâmplă acolo. Primăria PNL de acolo s-a supărat foarte tare că un deputat PSD, aici s-a ajuns, s-a dus să ajute o asociaţie. Cum de şi-au permis dânşii să accepte ajutorul unora de la PSD... Ţara este împărţită", a mai spus deputatul PSD.

VEZI  Vicol: Oltenia a primit ZERO lei de la buget. Tot sudul României va fi rupt de restul țării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel