Codrin Ștefănescu dă vina pe Daniel Funeriu pentru stuația de la Jean Monnet

codrin
codrin

Și în cazul “Jean Monnet”, ca de altfel pentru tot ce se întâmplă în învățământul românesc, nu directorii suspendați poarta vina, ci Daniel Funeriu, care ar fi trebuit, demult, să-și dea demisia din funcția de ministru al Învățământului, este de părere Codrin Ștefănescu

”Pentru ca, ceea ce s-a intamplat la acest liceu trage un semnal de alarma si arata, de fapt, adevarata fata a ceea ce a ajuns, astazi, invatamantul din Romania.

De altfel, numai in ultimii trei ani mass-media a semnalat peste 8.000 de cazuri de violenta in scoli intre elevi sau impotriva profesorilor, reglari de conturi intre gasti de cartier, trafic si consum de droguri si substante etnobotanice, retele organizate de prostitutie din care fac parte chiar elevi, relatii improprii intre elevi si profesori, acte de satanism etc. Chiar Organizatia Mondiala a Sanatatii ne situa, anul trecut, pe locul 2 in ceea ce priveste violenta in scoli, intr-un clasament care cuprinde 37 de tari, iar un sondaj al organizatiilor nonguvernamentale arata ca peste 80% dintre elevi se tem de comportamentul agresiv al colegilor. In plus, chiar si PSD a atras atentia in nenumarate randuri ca, in ceea ce priveste securitatea elevilor, scoala in Romania a devenit periculoasa pentru acestia, iar pentru parinti, o sursa in plus de grija pentru siguranta copiilor lor.

Si pe langa toate aceste probleme, sistemul de invatamant se mai confrunta si cu programe nerestructurate sau schimbate in functie de dispozitia ministrului, orar incarcat, regulamente absurde la examene, inexistenta sistemelor de securitate, lipsa unui psiholog in fiecare scoala, de altfel cerut cu insistenta de Asociatia Profesorilor din Romania etc. Mai mult decat atat, invatamantul este condus de un ministru pentru care gramatica limbii romane este o necunoscuta si care, cu orice ocazie, induce public ideea ca avem elevi incapabili si subdotati.

Era de asteptat ca, macar acum, in ceasul al 12-lea, premierul Emil Boc sa dea dovada de consideratie fata de invatamantul romanesc si, in baza dezvaluirilor mass-media, sa-l demita pe Daniel Funeriu, asa cum a facut si in cazul Secretarului General al Guvernului. Dar cum tacerea de la Palatul Victoria inseamna si girul pentru un ministru total neimplicat si neinteresat de soarta scolii romanesti, nu putem decat sa intelegem ca haosul din invatamant este parte a planului PDL de distrugere a increderii in sine a tinerilor si de defaimare a romanilor, la orice nivel.”, se arat într-un comuniat de presă.

Citește și: Funeriu: Atribuţiile legale pentru desemnarea unui director la “Jean Monnet” nu aparţin elevilor

Conducerea liceului “Jean Monnet”, demisă de Ministerul Educației

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel