Cod galben de inundaţii în nordul şi centrul ţării

inundatii
inundatii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a instituit cod galben de inundaţii pentru bazinele superioare şi mijlocii ale râurilor Târnava Mare, Târnava Mică şi Olt, bazinul superior al Prahovei şi cursurile superioare ale Siretului şi Prutului, până sâmbătă la ora 16.00.

Potrivit informării, fenomenele vizate sunt: scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, râuri necadastrate şi creşteri de debite şi niveluri pe râuri cu depăşiri ale cotelor de atenţie, informează Realitatea.

Intervalul pentru care a fost emis codul galben este de joi ora 13.00, până sâmbătă la ora 16.00.

Astfel, începând de joi, de la ora 13.00, va fi instituit cod galben de inundaţii pe râurile din bazinele superioare şi mijlocii ale Târnavelor - judeţele Harghita, Mureş, Sibiu şi Alba, Oltului-judeţele Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu, şi pe cursul superior al Prahovei, în judeţul Prahova. De asemenea, începând de vineri, de la ora 8.00, va fi cod galben şi pe cursurile superioare ale Siretului-în judeţele Suceava, şi Prut (sector Oroftiana-Rădăuţi-Prut), în judeţul Botoşani.

INHGA precizează că aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate de codul galben şi pe cursurile de apă necadastrate.

De asemenea, specialiştii menţionează că în intervalul avertizării aceste fenomene se pot produce izolat şi pe alte râuri mici din zona de munte, din alte bazine hidrografice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel