COD GALBEN  COD GALBEN de furtună în București și trei județe

Meteorologii au emis, miercuri seară, avertizări Cod galben de averse, vânt și descărcări electrice, valabile în Capitală și în județele Ilfov, Călărași și Ialomița.

Potrivivit ANM, una dintre avertizări vizează municipiul București și este în vigoare până la ora 20.15.

Se vor semnala frecvente descărcări electrice, izolat grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse ce vor acumula 10-15 l/mp, cu precădere în vestul și în nordul orașului.

O altă avertizare, în vigoare până la ora 20.30, se referă la localitățile Voluntari, Buftea, Chitila, Otopeni, Măgurele, Chiajna, Gruiu, Bragadiru, Balotești, Afumați, Domnești, Moara Vlăsiei, Clinceni, Mogoșoaia, Ciorogârla, Cornetu, Găneasa, Dragomirești-Vale, Ștefăneștii de Jos, Tunari, Nuci, Corbeanca, Grădiștea, Petrăchioaia, Dascălu din județul Ilfov.

De asemenea, avertizarea vizează și localitatea Belciugatele din județul Călărași și localitățile Urziceni, Fierbinți-Târg, Manasia, Dridu, Jilavele, Bărbulești, Adâncata, Armășești, Movilița, Sinești, Roșiori, Maia, Moldoveni, Drăgoești, Ciocârlia, Borănești din Ialomița.

În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse ce vor acumula 15-20 l/mp.

Imagini spectaculoase pe Transfăgărășan

Drumarii care intervin pentru deszăpezirea drumului au postat miercuri fotografii și filmulețe din zone în care stratul de zăpadă depășește 6 metri. Din această cauză, ei acționează cu excavator pentru înlăturarea zăpezii.

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, deszăpezirea Transfăgărășanului a ajuns în zona „critică”.

Pe serpentinele de sub Balea Lac, stratul de zapadă depășește șase metri. Drumarii au postat fotografii în care stratul de zăpadă depășește cu mult înălțimea unui om.

„De astăzi (miercuri-n.r.) intervenim și cu un excavator pentru că utilajele obișnuite de deszăpezire nu fac față la această cantitate de zăpadă”, a transmis DRDP Brașov. 

VIDEO AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel